Sammen med salater er det kjempe godt med en smakfull «tomatsalsa». Denne oppskriften lærte jeg av besteveninnen min, Gunn, som jeg ser på som en enda større «husmor» enn meg selv. Ingredienser og mengder blir tatt litt på sparket etter hva jeg har og hvor sterkt jeg ønsker den.
Tomatsalsa:
- Finhakket tomater
- Finhakket hvitløk
- Fersk persille
- Basilikum
- Litt olje, evt en oljedressing.
Bland alt og smak til med litt salt og pepper. Mmm 🙂
Fakta om tomater
Tomater finnes i mange fasonger, størrelser og smaker. De har et stort bruksområde og kan tilberedes på mange forskjellige måter. Den kan spises naturell, kokes, stekes, gratineres eller grilles. Den er kjempe god i salater eller som tilbehør. Ved oppvarming øker biotilgjengeligheten av den sterke antioksidanten lykopen.
– Energi: 18 kcal.
– Karbohydrat: 2,5 g.
– Protein: 0,7 g.
– Fett: 0,2 g.
Tomater er kalorifattige og rike på vitamin A og C, samt mineraler. De inneholder også mye lykopen, som er en kraftig antioksidant. Spis tomat med den beste samvittigheten!
I’m not quite sure how to say this; you made it extremely easy for me!
At last! Someone with the insight to solve the problem!
A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this article.
Stands back from the keyboard in amazement! Thanks!
You couldn’t pay me to ignore these posts!
I can’t hear anything over the sound of how awesome this article is.