I dag har vi hatt huset fullt av kjekke gutter. Klassen til Kjetil har vært på besøk, og jeg har stått litt på kjøkkenet. Til denne andledning serveres det sunne lapper og fruktsalat med kesam.
Sunne lapper:
- 4 egg
- 1-2 ts fruktose (evt. honning/ sukker)
- 1/2 ts. havsalt
- 2 ts fiberhusk (evt. kruskakli)
- 2 dl havregryn
- Ca. 200 g. grovbakstmel eller en blandingav fint og grovt mel. (Jeg brukte det jeg hadde i skapet)
- 1 ts. natron
- 1/2 dl nøytral olje (raps, soksikke- eller soyaolje)
- 2 dl cottage cheese
- 3 dl naturell yoghurt.
Rør sammen alle ingrediensene til en glatt røre og la røren hvile i 20 min. Tilsett litt melk dersom røren blir for tykk. Stek lapper i en panne med belegg (da trenger man ikke bruke fett når man steker). Røren kan også brukes i vaffelhjern.
I dag serveres lappene med brunost og syltetøy – billig og godt 🙂 Her kan man bruke alt annet av pålegg man liker.
Tips:
Sett røren i kjøleskapet og stek ferske lapper til frokost eller som et kveldsmåltid. Røren er holdbar i 3-4 dager.
jeg fant denne oppskriften på oppskriftsportalen.no (har forandret litt på originalen)
Disse lappene var nydelige 😀 Tror faktisk alle guttene likte de også – de forsvant hvertfall!
Tilbaketråkk: Hønemor « Bli sunn
Tilbaketråkk: Multer « Bli sunn
Tilbaketråkk: Idrettsbasar med sunne lapper | Blisunn
Tilbaketråkk: Sunn bakst | Blisunn
nbvntz
ejjvii wwunokft