Treningsdagbok

En treningsdagbok kan motivere og gjøre det lettere å følge med på fremgang i treningen. Det finnes utallige varianter av treningsdagbøker, fra det helt enkle til det mer avanserte.

Polar pulsklokke og treningsdagbok

Personlig bruker jeg en Polar pulsklokke og tilhørende program på dataen. Det er noe tungvindt opplasting, men jeg synes det er verdt det! Her kan jeg følge med på tidsbruk, intensitet, energiforbruk, samt oppsummeringer for hver uke.  Jeg kan legge til nye treningsformer med fargekoder og også fylle ut dagsform med vær, humør og følelse av trening.

Min treningsdagbok; rød – fotball, grønn – sykling, blå – styrketrening, lilla – løping.

Ved å se på pulskurver etter trening kan man se intensitet og arbeidsperioder. Denne kurven er fra en fotballtrening hvor vi hadde «intervaller». 2 korte kamper (liten pause mellom disse), og en større pause før 2 nye kamper. Tror kampene var på 3 min – hvertfall det jeg kan se utifra kurven.

Les mer om polar pulsklokker her. Jeg har hatt min i over 3 år nå – og den fungerer like godt ennå! Jeg fikk den av min snille bror i gave, men dette er virkelig en investering jeg kan anbefale!! Min klokke er en RS400, det finnes både bedre og dårligere modeller, dette avhenger av hva du ønsker å bruke den til. Spør på en sportsbutikk!

En enklere treningsdagbok

En treningsdagbok kan gjøres mye enklere enn dette. Denne metoden fant jeg på en treningsblogg. Den er genial for mosjonister! Print ut en kalender for hver måned og sett et kryss hver gang du har vært å trent/ mosjonert. Den kan også gjøres mer avansert med ulike fargekoder, eller at du skriver ned tidsbruk for hver dag. Tilpass den deg og dine målsetninger, slik at du finner motivasjon til å trene. Husk: Noe er bedre enn ingenting!

En enkel og motiverende treningsdagbok! Gratis er den også 🙂

51 tanker om “Treningsdagbok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.