Rester?

Får du ofte rester etter middagen? Oppbevarer du de riktig og bruker de før det er for sent? Senest i går tok jeg en opprydning i kjøleskapet og kan konstantere at jeg er ikke noe flink til dette. Men skal jeg bli bedre!

Fakta..

Vi kaster ca. 500 000 tonn mat i året. (!!!) Dette er mat til en verdi av 10 milliarder kroner. En ny undersøkelse viser at 7 av 10 av oss kasten maten før den har gått ut på dato.

Denne informasjonen er hentet fra innslag fra God Morgen Norge. Her kan du også se Børge Andrè Roum som spiser mat som andre har kastet, ikke fordi han er fattig eller sulten, men som en politisk protest mot all maten som kastes. Les hele artikkelen her.

God mat av rester

Matprat.no har laget et fint hefte for deg som har mange rester i kjøleskapet. Her står det litt om hvordan man skal bevare restene og mange gode oppskrifter på «restemat». Faktisk er det ofte jeg lager de beste middagene når jeg tar hva jeg har i kjøleskapet, ingenting er planlagt, men med en god porsjon fantasi 🙂

Anbefaler dette heftet fra Matprat: God mat av rester.

55 tanker om “Rester?

  1. Tilbaketråkk: Middagsrester til lunsj | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.