Oppsummering

Annonserte tidlig denne uken karbohydrat reduksjon i kostholdet til meg og Kjetil. Jeg vil nå oppsummere denne uken, for å gi dere et lite innblikk i hvordan jeg har opplevd det «nye» kostholdet. Først av alt, litt om hvorfor jeg gjør dette..

Hvorfor?

Etter mange reaksjoner, kommentarer og tilbakemeldinger ønsker jeg å forklare litt om bakgrunnen til denne vendingen.. Det hele startet med at min bror ble svært interessert i kosthold, og bestemte seg for å finne det «perfekte kostholdet». (Når han først gjør noe, gjør han det 110 %, og han overlater ingenting til tilfeldighetene – han har ingen forkunnskaper innenfor helse og kosthold, men leser seg opp på ulike temaer..) Han fant raskt hvilken retning han ønsket å ta og hvem han søkte informasjon fra. Fokuset hans lå på mindre karbohydrater (20 E%), mer naturlig fett (60 E%), moderat med protein (20 E%). Balansen mellom omega 6- omega 3 er også et viktig fokus. Etter bare noen uker kommer tilbakemeldingene strømmende.. Han er fornøyd – og ikke minst overbevist. Flere kilo er borte, han føler seg sterkere, mindre trang til søtt og mer opplagt.

Når alt dette er kjent er det viktig å merke seg at jeg ikke trenger denne vektreduksjonen som han oppnådde så raskt, men derimot mer muskler på kroppen, sterkere, mer energi og et kosthold som er «perfekt for meg». Jeg har hele tiden et øye med vekten, slik at jeg unngår vektreduksjon. Jeg ønsket å se om mindre karbohydrater kan virke positivt på meg. Dette er altså bare for å lære om kroppen min, kostholdet mitt, ulike teorier rundt kosthold og utvikle meg innenfor ernæringsfaget – det er tross alt dette jeg ønsker å jobbe med i fremtiden, jeg ønsker å bli bedre for deg!

Hvordan?

Jeg er et vanedyr. Jeg liker faste måltider, spiser gjerne den samme frokosten dag ut og dag inn og må ta endringer gradvis. Derfor måtte jeg begynne i det små. Jeg har denne uken holdt meg unna brød og kornprodukter. Den siste tiden har brødskiven og knekkebrødet blitt en mindre viktig del av kostholdet mitt – rett og slett fordi jeg var lei.. Men tortilla, pitabrød, sunne vafler, fullkorn pasta og fullkorn ris er ting jeg liker veldig godt, så dette var litt sårt. Jeg har registrert tre av dagene mine. Mandag, Tirsdag og Torsdag. Her finner dere både hva jeg har spist, næringsinnholdet (ca!!!) og en oppsummering til slutt om den aktuelle dagen.

Hvordan har det gått?

Ukene går så fort, og denne var intet unntak. Jeg har hatt litt svingende energi. Mest merket jeg at jeg følte meg litt «slapp» de to første dagene. Dette tror jeg henger sammen med litt for lite karbohydrater. Også litt mer toalettbesøk de første dagene – men dette ble bedre! Fikk justert karbohydratinntaket til torsdagen – og følte meg da bedre. Jeg har spist ca. det samme de andre dagene denne uken – også i helgen, bare med litt lørdagsgodt i tillegg. Jeg savner de gode tingene som sunne vafler, fullkorn tortilla, pitabrød, pasta og ris. Og også å kunne steke en grov bolle til frokost i helgen. Jeg kommer til å fortsette denne uken – for å få effektene enda mer tydelige. Jeg kommer også til å lese mer om dette kostholdet som jeg nå utforsker, siden jeg føler det er viktig å vite hva man driver med før man evt. anbefaler videre.

Kort oppsummert:

  • Torsdag hvor energien var fordelt 60 % fett, 20 % protein og 20 % karbohydrat følte jeg meg veldig bra og hadde en god trening med klatring. Kommer til å strebe etter denne energifordelingen i uken som kommer.
  • Må nytte meg av melkeprodukter for å få nok karbohydrater – viktig å være bevist på dette.
  • Jeg har under hele denne «prosessen» brukt Somebody til å registere mine måltider. Viktig å merke seg at dette ikke alltid er helt nøyaktige resultater. Jeg anbefaler alle et medlemsskap her!

Kom gjerne med innspill, og takk til alle som engasjerer seg 🙂

146 tanker om “Oppsummering

  1. Tilbaketråkk: Første steg i riktig retning.. | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.