Julestresset, Jeg? Ja.

Hvert år sier jeg til meg selv at jeg ikke skal stresse. Skal bare kose meg i julen. Men så havner man «på kjøret», og stresser avgårde for å ordne pakker, pynt, juletre og mat. Men nå er jeg snart i mål. Og her kommer et drøss med innlegg som jeg har samlet opp de siste dagene..

Først av alt, lurer du på hvordan jeg «takler» julens fristelser? Her er mine tanker rundt julen..

For meg er julen er viktig høytid. Masse kos med venner, familie, god mat og en fredelig stemning. Aktivitsnivået er høyt – og da også matinntaket. Jeg koser meg i julen med det jeg har lyst på. Men for meg betyr ikke dette ubegrenset utskeielser hver dag. Siden vi nå har kuttet ut brød og korn, vil det å ha et grovt rundstykke til julefrokosten være «noe ekstra» for meg. Videre prøver jeg å holde en jevn måltidsrytme, slik at jeg unngår å hive meg ubegrenset over alle fristelsene, men heller smake og nyte en bit eller to. Siden jeg også har laget noen sunnere julesorter i år, kan man nyte disse med litt bedre samvittighet.. 🙂

«Det er ikke det du spiser mellom jul og nyttår som gjør deg feit, men det du spiser mellom nyttår og jul.» Jeg liker dette «ordtaket» – og sammen med «alt med måte» er dette min gyldne middelvei.

Elsker julenøen!! Dette bildet er fra julen 2007.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.