Trening i kulden

Kulden har gitt meg større utfordringer enn ventet. Jeg er en skikkelig frostpinne som sliter med lite blodtilførsel til fingrer og tær, og har ikke rent sjelden felt noen tårer for intense smerter på grunn av kulden. Jeg fikk forfrysninger i tyrkia – tror det sier det meste.

Men jeg har ikke tenkt til å skulke treningen av den grunn, men noen forhåndsregler må man ta når gradestokken viser – 10 og – 18, som den har gjort den siste uken.. Her er mine tips/ regler for trening i vinterkulden:

 • Ved temperaturer under – 10 trener jeg bare rolige treningsøkter utendørs. Intervaller må gjøres inne.
 • Blir jeg kald – skikkelig kald – så snur jeg. Treningen skal ikke gå på helsen løs.
 • Ved treninger over 1 time har jeg flere nødløsninger i drikkebeltet..
 • Lunket vann (ikke det beste jeg vet – men kaldt vann gir meg ofte en kald følelse).
 • Rosiner eller annen energi dersom man «går tom».
 • Varmeposer som får plass i hansken eller skoen etter behov.
 • Mobil – for å kunne ringe hjem eller etter hjelp dersom jeg trenger det. Man vet aldri!
 • Ull innerst!! Og flere lag med ull.
 • Vindtett jakke.

Jeg bruker engangs varmeposer. De finnes i mange varianter og er ikke så dyre. Perfekt adventspakke for meg! 😉

Rosiner gir rask energi dersom man går tom. Så klarer man ihverfall å komme seg hjem uten å gå helt i kjelleren.

Drikkebelte med lunket vann, rosiner, varmeposer og mobil. Jeg er klar for trening i kulden!

I slik kulde blir treningen litt uforutsigbar. Det er ikke alltid man får gjort det man tenker og planlegger. Senest mandag skulle jeg prøve meg på en skitur i -14. Planen var 1,5 – 2 timer rolig langrenn. Etter 20 min. måtte jeg kaste inn håndkleet, på grunn av stive og likbleke fingrer og lite følelse av det som var i skoene. Jeg hadde da ikke med meg disse varmeposene, så det ble rett hjem for å få varmen fremfor peisen. Neste tur er alt på plass i drikkebeltet.

55 tanker om “Trening i kulden

 1. Hei! Søkte oppp varmeposer til sko, og kom inn på denne siden. Lurte på hvor du har kjøpt de posene, jeg har hatt sånne for lenge siden, men husker ikke hvor jeg kjøpte…
  Irene

  • Hei Irene.
   Jeg kan ikke huske helt hvor jeg har kjøpt disse, da det var i fjord. Men de fleste sportsbutikker har sånne i en eller annen variant. De koster ikke så mye – så for meg er de helt geniale! 🙂 Håper du finner de.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.