Flytende kalorier

Vann er den beste tørstedrikken. Cola inneholder ca. 20 sukkerbiter!!!

Det meste dreier seg om mat.. Hvor ofte, hvor mye og hva. Men hva du velger å drikke til måltidene (og mellom) er slett ikke likegyldig. Saft, juice, brus og andre energirike drikkevarer bidrar med så mye kalorier at det i seg selv kan føre til at du kommer i positiv energibalanse, dvs. at du legger på deg. Vel og merke dersom du ikke er bevisst på inntaket.

Siden helgen er her, og mange unner seg disse energirike drikkevarene nå i helgen tenkte jeg å belyse denne siden av kostholdet. Her er noen eksempel på kaloriinntaket pr. glass drikkevare (2,5 dl):

– Vann gir 0 kcal.

– Lett brus gir 0 kcal.

– Appelsinjuice gir 105 kcal.

– Skummet melk gir 82 kcal.

– Brus gir 103 kcal.

– Øl gir 93 kcal. (En 0,5 l. boks gir da 186 kcal!!!)

– Et glass hvitvin gir 100 kcal.

– Et glass rødvin gir 130 kcal.

Husk at kalorier ikke er alt. Juice og brus inneholder omtrent like mange kalorier, men dette betyr ikke at de er like (u)sunne. Brus inneholder tilsatt sukker og gir derfor bare tomme kalorier, og ingen nyttige næringsstoffer. Juice inneholder naturlig fruktsukker og er rik på vitamin C. Juice utgjør en av de anbefalte 5 om dagen og kan fint nytes, også til hverdags.

Vann bør utgjøre hoveddelen av ditt væskeinntak. Og man bør innta minimum 2 l. væske pr. dag. Dersom du er i fysisk aktivitet, ved høye temperaturer eller har feber øker væskebehovet. Ha en vannflaske på skrivebordet, i vesken og med deg på trening – det er lettere å få i seg mer dersom det er tilgjengelig.

Dersom du har et bevist forhold til dine drikkevaner i hverdagen, er det ikke noe i veien for å unne seg noe energirik drikke i helgen, husk bare; alt med måte.

Én tanke om “Flytende kalorier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.