Mat på ferie

Mat kan være en utfordring når man er på ferie, spesielt i utland. Vi reiste uspesifisert og hadde da ikke noen måltider inkludert. Her ble det altså restaurant hver dag – og ofte flere ganger om dagen. Helt greit for en uke, men det er godt det ikke er mange ganger i året!

Frokosten vår ble ganske primitiv. Den ble inntatt på balkongen med papptallerkner og plastkniver. Den bestod av brød eller skorpe med pålegg av ost, skinke, philadelphia, agurk, tomat eller nutella. Og gjerne litt frukt til 🙂

Lunsjen ble som regel på en kafe/ restaurant langs strandpromonaden. Her ble gresk salat og andre salater testet ut med god hell. Mange deilige salater som jeg skal prøve å lage selv etter hvert.

Vi hadde også et deilig mellommåltid en dag, dette ble desverre ikke hver dag.

Middagen ble inntatt senere på ettermiddag/ kveld. Dette er en av de kosligste tingene med ferie – sene middager på restaurant. Men jeg ble faktisk litt negativt overrasket. De fleste middagene ble bare servert med potet OG ris, altså ikke noe grønnsaker. Etter hvert som dagene gjekk ble jeg oppmerksom på dette og bad om å få salat i stedet for ris.

Kyllingfilet i en ostesaus, og salat i stedet for ris. Ostesausen ble litt mye for min del.

Kjøtt av svin, salat, bakt potet OG stekt potet- hvorfor begge deler? Hadde jeg ikke bedt om salat i stedet for ris, hadde det blitt ris også!! Skjønner ingenting jeg.

Dette var ukens beste måltid. Riktignok er dette Kjetil sin tallerken (tok ikke bilde av min) Men det var noe lignende. Salat, pommes frites og  stekt kjøtt og grønnsaker(Første dag vi fikk grønnsaker!) Deilig 🙂

Om du tror vi ikke koste oss må du tro om igjen. Ferie er ferie – også for meg. Så vi koste oss med god samvittighet – og unte oss is og dessert når vi følte for det. Siste dagen ble det selvsagt den beste desserten; sjokoladefondant med is..

Håper du også har hatt/ får en fin ferie!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.