Frokost

– Dagens viktigste måltid, eller ikke?

Helt klart mitt viktigste måltid! Jeg er sulten om morningen, og trenger en god start på dagen, både for å prestere på skolebenken og psykologisk for en sunn linje gjennom hele dagen. Jeg vil aldri anbefale noen å droppe frokost, men heller å se på alternativer til de tørre brødskivene. Her finnes det utallige varianter av sunne frokostalternativer for både den kresne og den med lite matlyst.

Her er noen bilder fra mitt arkiv, som kanskje kan være til inspirasjon for deg?

Jeg så på debatten på TV2 God Morgen Norge http://etliteland.blogspot.com/ i dag tidlig hvor Birger Svihus, professor i ernæring ved Universitetet for miljø og biovitenskap i Ås og Gunn Helen Arsky, ernæringsfysiolog i Bama diskuterte nettopp frokosten. De hadde svært forskjellige meninger ang. temaet.

«Vil du ned i vekt, må du enten spise mindre eller trene mer. Frokosten er det letteste måltidet å droppe for å spare kalorier, og mange er ikke sultne uansett.» Er en av påstandene til Birger Svihus. Jeg er personlig veldig uenig i dette utsagnet, og støtter Gunn Helen Arsky, ernæringsfysiolog i Bama, som sier noe viktig her:

«Det er lett å tenke at man sparer kalorier ved å droppe frokost. Men det har svært ofte motsatt effekt, for du bygger deg opp en større appettitt og forskyver kaloriinntaket utover dagen»

Det er her snakk om vektreduksjon hos overvektige. Derimot når det gjaldt barn var begge enige i at frokosten var av sto betydning for prestasjon på skole og for det fysiske aktivitetsnivået et barn har.

Finn ut hva som passer for deg – jeg vil anbefale en form for frokost, uansett alder og vekt!! 🙂

53 tanker om “Frokost

  1. Hei! Har akkurat oppdaget bloggen din, og syns det er mye fornuftig her:) Når det gjelder frokost, tror jeg at veldig mange av både barn og voksne ikke klarer å prestere sitt beste, fordi de har droppet frokosten… Frokost er kjempeviktig, og må inneholde nok nærigsstoffer til at kroppen kan yte maksimalt den først delen av dagen. Ha en fin, fin torsdag:) Lene

  2. Jeg er ikke noen ekspert på ernæring og slikt, men jeg vet i hvert fall at hvis jeg ikke spiser en god frokost, så kan jeg bare glemme å få med meg noe som helst i løpet av forelesningene mine. Hvis forelesningen krever mye hjernearbeid av meg så er jeg skrubbsulten igjen etter to timer selv om jeg spiste en stor og god frokost. Så å ikke spise frokost er bare å glemme! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.