Energifordeling

Tenker du over hvordan energifordelingen din er mellom de ulike næringsstoffene? Jeg registrerte alt jeg spiste i går, og fikk opp resultatene.

Frokost: Smoothie + 25 g. mandler. Les om måltidet her.

Mellommåltid: Skyr Vanilje, kiwi og valnøtter. Se måltidet her.

Lunsj: Tortilla med fenalår, philadelphia, ost og div. grønnsaker

Trening: 40 min effektiv styrketrening

Mellommåltid: Restitusjonsdrikk + norsk pære

Middag: På middag med svigers, her ble det server stroganoffgryte (inneholdt mye deilig hjortekjøtt!) med mye salat og litt ris.

Dessert: En liten bit gulrotkake.

Trening: 1 time gåtur

(bilde fra arktivet – her på Santorini juni 2010)

Kvelds: 2 potetkaker med fenalår, philadelphia og salat.

(bilde fra arkivet – de så ikke akkurat slik ut denne kvelden!)

Totalt energiinntak: 2398 kcal.

Totalt energiforbrent (dette er cirka!!): 550 kcal.

SomeBody sin kostholds kalkulator.

Energifordeling: (Anbefalt fordeling fra Helsedirektoratet i parentes)

– Karbohydrat: 33,5 % (50 – 60 %)

– Sukker: 3,6 % (under 10 %)

– Protein: 24,8 % (10 – 20 %)

– Fett: 40 % (under 30 %)

55 tanker om “Energifordeling

  1. ja det var et bra innlegg!!
    men var det virkelig så mange kalorier i den dagsplanen?
    så ut som lite mat;)

    er det 2000 kalorier du ligger på om dagen?

  2. Omtrent den samme energifordelingen som jeg har! 🙂
    Noen ganger kommer jeg opp i 50 % fett også.

    Likevel er jeg litt skeptisk, da jeg opp gjennom hele barndommen har hørt at fett er farlig!
    Men jeg kjenner en bedre metthet med dette kostholdet, mer stabilt blodsukker og bedre hud.

    Men er det fosvarlig i lengden? (ca!): over 40 % fett, 30 %protein og 30 % kabohydrater.

    Har jo hørt at fett i kombinasjon med karbohydrater er «livsfarlig». Er ikke død ennå men… hehe. 🙂

    Jeg fokuserer på å spise variert:

    – kesam eller cottage cheese med litt frukt/bær og mye nøtter og frø

    – Et knekkebrød eller to med makrell i tomat, egg, skinke, vita gul «ost», majones. eller røkt laks, kesam orginal, rekeost, reker, skinke, roastbiff, stabburlaks, tunfisk, hakkede mandler og majones osv.

    Med andre ord: masse pålegg! Gjerne et eget fat med pålegg ved siden av… Kanskje det lite tips?: det er utrolig godt med roastbiff, skinke, kalkunskinke med en tynn skive paprika eller stangselleri inni som rulles sammen med en god skive ost rundt. Eller klem en stripe rekeost/krydderost inni skinken før den rulles sammen. Tapas på et vis… God og mettende energi.

    – Salat med reker, stor pakke stabburlaks med oljelaken(kjemegodt) og egg i skiver oppi.

    – Fiberrik med MASSE pålegg.

    – Et fat med kun pålegg, noen fruktbiter og gulrot.

    – Mellommåltider blir som regel nøtter + frukt.

    – Alle typer pesto er også godt.

    – Forsøker alltid å ha 150-200 gram frukt/grønnsaker/bær til alle måltidene.

    – Spiser 4 hovedmåltid + et mellommåltid.

    Du er til stor inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *