Sukrin

Etter mange søk på google finner jeg faktisk ikke noen som ikke liker sukrin. Er det noe galt med meg? Har jeg og familien min andre smaksløker og andre preferanser for sukker en flertallet der ute? Jeg er ihvertfall skeptisk. For selv om det blir lovet både lik konsistens og smak, er jeg fortsatt ikke noe tilhenger, etter å ha gjort forsøk gang på gang.

Nå i helgen bakte jeg kake av sukrin og sukrin melis. En «sunn kake». Den første biten av kaken var god, deretter begynte det å brenne i halsen og man kjente en kjølig følelse i munnen. Flere og flere rundt bordet rynket på nesen og resten ble kastet. FYSJ! Da tok jeg frem den ekte sjokoladen..

Kakens oppskrift gikk forøvrig i søpla sammen med resten av kaken men innholdet var noe sånt som: eggehviter, sukrin, vaniljeessens, kokos, gelatinplater. Sjokoladen på toppen inneholdt også kakao og sukrinmelis i stedet for sukrin sukker.

For meg gav dette en følelse av et svært kunstig søtstoff, og jeg kan ikke skjønne hvordan dette kan være 100 % naturlig. Du kan lese mer om sukrin på Funksjonellmat.no.

Er det flere som er enig med meg?? Vær så snill å gi meg en lyd! 😉

181 tanker om “Sukrin

  • Som sagt har jeg ennå ikke funnet andre som ikke liker detter «fantasiske» produktet, så det kan jo godt hende at du liker det. Fint med en tilbakemelding om du liker det – og i hvilken kombinasjon. 🙂

 1. Heisan, Ann Kristin!

  Eg elskar Sukrin. Spesielt Sukrinmelisen. Har laga masse syltetøy av sukrin og det har funka veldig bra. Føler ikkje at det smakar noko kunstig samanlikna med natrena og den type søtstoff. Men ein har jo ulike smaksløkar då:)

  Klemmer

 2. Heisan, Ann Kristin!

  Eg elskar Sukrin. Spesielt Sukrinmelisen. Har laga masse syltetøy av sukrin og det har funka veldig bra. Føler ikkje at det smakar noko kunstig samanlikna med natrena og den type søtstoff. Men ein har jo ulike smaksløkar då:)
  Har foresten laga ei stor sak på dette i neste blad.
  Klemmer

  • Har faktisk ikke testet ut så mange sukker- erstatninger. Har hatt et forholdsvis lavt forbruk av sukker, så det har ikke vært noe problem. Men siden man stadig vekk hører om disse erstatningene med både null kalorier og null hull, så må man jo prøve.. Jeg gir meg ikke, skal nok prøve igjen med sukrin, siden jeg faktisk har mye igjen i posen ennå. Har du gode oppskrifter med sukrin? F. eks syltetøy?? Kommer det i neste blad kanskje? Gleder meg 🙂 Klem.

 3. Hei igjen, ja nko av det kjem i neste blad. Har laga eplemos, plommesyltetøy og gresskarmarmelade. Sistnevnte blei kjempegodt, men det såg jo forferedeleg ut då eg kom med det store beistet av eit gresskar ut av butikken ( måtte gå gjennom heile ski storsenter ..haha). Skal sende deg bladet eg veit du. Har du begynt på artikkelen?

  ha ein flott kveld vidare.

  Kristin

 4. Tilbaketråkk: Ingredienser til SUNN sjokolade | Blisunn

 5. Min mann har diabetes 2 og er samtidig «avhengig» av jordbærsyltetøy. Jeg har alltid laget alt sylttøy selv for å ha kontroll med sukkermengde, men nå bruker jeg en oppskrift med sukrin fra Funksjonell mat. Jeg liker ikke jordbærsylteøy selv – så jeg kan ikke uttale meg på egne vegne, men han synes det er kjempegodt. Kjenner ikke forskjell,sier han. Derimot laget jeg rabarbrakompott med sukrin, og den ble jeg veldig dårlig av. Om det var en kombinasjon av rabarbra og sukrin eller syren i rabarbraen vet jeg ikke. Men jeg laget det samme med vanlig sukker og reagerte ikke i det hele tatt. Tilfeldighet? Hvem vet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.