Dagens måltider

Tidligere i dag annonsere jeg et lite kutt i karbohydratinntaket i hjemmet. Dette er ikke fordi vi ønsker vektnedgang eller er redd karbohydrater, men rett og slett på grunn av nysgjerrighet og ønske om å lære og utvikle et best mulig kosthold for kropp og sjel. Her er en oppsummering av mine måltider og opplevelser av å kutte ned på karbohydratinntaket. Også en oppsummering av fordeling mellom de ulike næringsstoffene til slutt.

Frokost 07:45

2 stk. Pannekaker med krydderost, ruccolo, paprika, spekeskinke og gräddost. Vann og Te.

Næringsinnhold:

– Energi: 779 kcal

– Karbohydrat: 3,2 g.

– Protein: 43,4 g.

– Fett: 64 g.

11:00 Kjenner meg litt slapp og «tom», men er ikke sulten på lunsj slik som jeg vanligvis er.

Mellommåltid 12:45

Vaniljekesam, varme bringbær og valnøtter. Vann og te.

Næringsinnhold:

– Energi: 258 kcal

– Karbohydrat: 14 g.

– Protein: 9 g.

– Fett: 18 g.

Mellommåltid 13:30

Gulrot, en neve mandler, en mandarin. Vann og te.

Næringsinnhold:

– Energi: 200 kcal

– Karbohydrat: 11,3 g.

– Protein: 6,3 g.

– Fett: 14,2 g.

Middag 15:45

Kyllingfilet med oliven, soltørkede tomater, pinjekjerner og ost. Wokede grønnsaker og lett rømme. Vann.

Næringsinnhold:

– Energi: 445 kcal

– Karbohydrat: 17 g.

– Protein: 42 g.

– Fett: 22 g.

(Dette er ca. mål. Vanskelig å beregne akkurat vekt på kyllingfilet og grønnsaker – tok ikke nøyaktige mål.)

Trening: 1 t. 15 min langrenn i godt selskap 🙂

1 appelsin (41 kcal, 8 g. KH, 1,2 g. P)

Trening: Rolig svømming 20 min. Etter dette var jeg ganske sliten i hele kroppen, da var det direkte til butikken for litt påfyll for både kjøleskapet og kroppen. En YTrestitusjonsdrikk i dag 🙂

Yt restitusjonsdrikk (235 kcal, KH: 31 g. P: 20 g. F: 3,5 g.)

Kveldsmat 21: 30

Kakao av 3 dl H- melk, 2 ss sukrin, 2 ss kakao og et par dråper vaniljeessens. 30 g. hvitost, 18 g spekeskinke og en drueklase 🙂

Næringsinnhold:

– Energi: 422 kcal.

– Karbohydrat: 25 g.

– Protein: 26 g.

– Fett: 24 g.

«RESULTATER»

Totalt energiinntak: 2372

Energifordelingen mellom de ulike næringsstoffene:

– Karbohydrat: 110 g. = 18, 5 %

– Protein: 148 g. = 25 %

– Fett: 146 g. = 55,4 %

Min vurdering: Følelsen gjennom dagen har vært litt blandet. Til tider følelse av slapp og «tom», men ikke sulten.. Med stort og smått har det blitt 7 måltider, da er 4 av de mindre mellommåltider. Har hatt ok med energi på treningen, men totalt sett kanskje litt lite energiinntak med tanke på aktivitetsnivået. Har i tillegg til de to treningene vært mye fysisk aktiv gjennom dagen. Siden målet mitt nå er å bygge muskler – ihvertfall unngå vektnedgang må jeg spise mer ved dette aktivitetsnivået. Savner ikke brød eller korn, men dette er noe jeg sjelden har spist i det siste uansett. Jeg prøver videre, men med noe mer karbohydrat og noe mindre protein.

Jeg bruker SomeBody når jeg regner ut næringsinnholder. Viktig å merke seg at det ikke alltid er nøyaktige mål, men noen ganger tatt på øyemål og fornuft. Les min omtale om SomeBody her.

6 tanker om “Dagens måltider

  1. Hei!

    Det skal bli spennende å følge deg med dine endringer. Jeg har selv 6-7 økter i uka, og studerer forøvrig ernæring ved UiO. Har prøvd meg frem med kosthold på samme måte som deg. Min erfaring var samme følelse som deg (litt tom, og nesten bekymret over uteblitt sultfølelse) etter mye protein og fett, og mindre karbohydrater. Det fungerer greit på dager med styrke, men de dagene det er løp, sykkel, ski osv ligger jeg på minst 40% karbohydrater. Med dette føler jeg at jeg kan yte mer..

    Lykke til videre! 😀

    • Hei Ida. Spennende å høre at du går ernæring på UiO, selv går jeg privatskule, men kunne tenke meg å høre mer om utdanningen på universitetet. Hvor langt er du kommet? Det er veldig spennende å prøve seg frem, og også utfordrende. Lett å gå tilbake til gamle vaner om man ikke er bevist, men til nå har det gått fint for meg 🙂 Tror nok jeg må ha noe mer enn det som ble i går når jeg trener kondisjon. Både for effektivitet og utbytte. Gleder meg til fortsettelsen.. Skriv gjerne til meg om du har tips eller erfaringer, godt å høre om andre som er i «samme båt». Lykke til til deg også!! 😉

  2. Tilbaketråkk: Første steg i riktig retning.. | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.