Helgefrokost

Helgefrokost er noe av det beste jeg vet!! Og selv nå i eksamensstresset tar jeg med tid til å lage meg en ekstra god frokost og nyte den med stearinlys og en laaaang bloggliste – elsker det 😀 Er nok litt for tidlig oppe til at Kjetil deler dette med meg i dag (sitter ikke ved PC’en om han er oppe altså!), men med radioen som surrer i bakgrunnen er det helt greit å nyte denne morningen alene.

Frokosten bestod av to kokte egg, stekt sopp og løk og noen «ruller» med ost og serranoskinke.  Til dessert noen eplebiter og en stor kopp te.

Stearinlys,data, deilig frokost og et hvitt landskap ute!!! – Snøen er her igjen 😀

Næringsinnhold i frokosten:

– Energi: 284 kcal.

– Karbohydrat: 2,2 g.

– Protein: 25,9 g.

– Fett: 19 g.

Vurdering: Merk at i tillegg kommer stekefett og eple til dessert. MEN dette var jo overraskende lite – kan det være mulig? Jeg ble ihvertfall mett, så får vi se hvor fort sulten jeg blir igjen..

Oppdatering: Ca. klokken 13:00 var det på tide med litt påfyll. Siden frokosten ble inntatt klokken 8 ble det altså 5 timer på måltidet over. Utrolig spør du meg! Lunsjen bestod av 1 grov vaffel med brunost på + varme bær med vaniljekesam og valnøtter. Det skal sies at i mellomtiden frokost – lunsj inntok jeg to søte godterikuler. – Når man baker må man smake 😉 og ca. 5 dl vann.

154 tanker om “Helgefrokost

 1. JA hold oss oppdatert om hvor lenge frokosten holder deg mett;)
  får du trent nå i eksamens modus?
  jeg sliter med å kombinere de to.
  ha en fin dag!

  • Nå er den oppdatert. Holdt i faktisk 5 timer!! 🙂
   Blir lite trening akkurat nå. Først og fremst pga. operasjon av mandler for snart tre uker siden – gjør fortsatt vondt å bli andpusten og snakke mye, så går bare små turer for å få frisk luft. Men det er ikke tvil om at det er vanskelig å kombinere trening og eksamen. Jeg bruker alltid å gå ned på trening, både i timeantall og intensitet når jeg leser til eksamen. Men trenger fortsatt å komme meg ut å koble av – tror det er viktig å finne en balansegang her 🙂 Lykke til med eksamen og ha en nydelig helg!

 2. Har du noen erfaringer med alpro soyayoghurt? Er det er sunt mellommåltid blandet med frukt og nøtter? Har fått dilla på det nemlig. Står at det er 57 kcal pr 100 g?

  • Hei Thea. Desverre så har jeg ikke noe spesielle erfaringer med alpro soyayoghurt, har heller ikke noe erfaring med soya generellt så er redd jeg ikke kan gi deg noe skikkelig svar. 57 kcal pr 100 g er i seg selv ikke så mye, så det er nok et «lett» valgt, men jeg kan ikke si noe om næringssammensetningene eller om ingrediensene, så dette blir da et litt begrenset svar.. Beklager 🙂

 3. Hei! Vet ikke engang om du husker meg, men har kommentert litt før 🙂

  ååå, er så koselig med helgefrokost! Ta seg god tid + lage noe ekstra godt og kose seg skikkelig.

  Jeg skrev et innlegg istad om mat og ungdom, kanskje du kunne ta en titt, og skrevet noe om det selv? Eks prøve å få ungdommen til å innse hva de stapper i seg, og komme med forslag til hva vi kan ha med som lunsj..osv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.