Hva har du i kjøleskapet?

Hva er vel et bedre utganspunkt enn et tomt, avrimet og rent kjøleskap? Og i tillegg masse gode og sunne matvarer som venter på en plass i dette kjølige rommet? Jeg har hatt en skikkelig opprydding, her får du se det jeg har i kjøleskapet, og også noe av det jeg benyttet anledningen til å kvitte meg med..

Så var det bare å få varene på plass..

Hylle nr 1: Yoghurt, rømme, cottage cheese og lignende

Hylle nr 2: Oster av ulike slag (Her: Norvegia hvitost, grädd ost, ridder ost, philadelphia og kremoster) Og en leverpostei.


Hylle nr 3: Smør (ja, ekte meieri smør), tomater også vil her også stå en røre til pannekaker. (Du ser det på det nederste bildet)

Hylle nr 4: Kjøttpålegg (Kalkunkorv, bacon, sognemår, i boksene er det fenalår og haugpølse) Og et stort beger med gulrot!


Hylle nr 5: Grønnsaker av ulikt slag. Her er det kinakål, kålrot, brokkoli, blomkål, paprika, agurk og squash.

Skuff: Løk, Her: Vanlig gul løk, rød løk, sjalottløk, hvitløk, purreløk og vårløk. Også chili, ingefær og persille.


Nederst i døren: Melk, fløte og en coco juice som jeg kjøpte for lenge lenge siden – men har ennå ikke turt å smake den. Hehe 😉


Midterst i døren: Fetaost, soltørkede tomater, oliven, ekte majones, ketchup og stevia dråper.

Øverst i døren: (glemte å ta bilde) Her finner man til vanlig mange egg fra egen fjøs!

Det var også noen ting jeg egentlig ikke ønsket å ta inn igjen i kjøleskapet..

Dette var rapsolje (ble hellt ut!), tyttebærsyltetøy (fikk stå lengst bak på nederste hylle), søt chilisaus (utgått – ble kastet), en tomatsaus (fikk plass sammen med ketchupen), Taco saus (utgått – ble kastet), en krydderblanding (ikke smakt denne – fikk plass i hyllen i døren) og en brunostpakke (fikk plass lengst bak nederst i kjøleskapet).

Også noe jeg glemte..

Noen ølbokser som ble plassert lengst bak i kjøleskapet i håp om å bli glemt. Dette er selvsagt ikke noe som inngår i vårt daglige kosthold, men jeg tar det med for å vise et «sant» bilde på hva som er i kjøleskapet vårt.

Dette gav følgende resultat når alt var ferdig..

Dette er faktisk hva vi bruker å ha tilgjengelig i kjøleskapet. Vi handlet i går, så det er et veldig «sant» bilde av hvordan vårt kosthold ser ut i dag. Selvsagt vil det variere fra uke til uke, men dette er ihvertfall denne uken. Vi har også en del matvarer utenfor kjøleskapet som vi bruker mye. Dette kommer jeg tilbake til i et annet innlegg.

104 tanker om “Hva har du i kjøleskapet?

 1. En liten på minner hvis du ikke er klar over det:
  Majones kunne i utgangspunktet vært sunt, men det fleste majonesene benytter industri raffinerte planteoljene, som for eksempel soya olje. Spesielt mils ekte majones inneholder alt for mye flere-umettede fettsyrer og bør unngås så langt som overhode mulig. Søkte litt på majones og da fant jeg en av dine tidligere blog poster om majones[1]. Jeg mener den viktigste parameteren å vurder i disse majonesene er mengden fler umettet fett…

  Litt usikker, men er det ikke mulig å lage majones med fett fra dyr?

  1. http://blisunn.wordpress.com/2010/07/09/lett-majones-eller-ekte-majones/

  • Ole: Jeg har ikke vært så veldig bevist på denne majonesen, da jeg selv ikke spiser majones. Men har sett at det er mulig å lage majones selv, så kanskje dette kan gjøres etterhvert.. Men dette er altså ikke noe jeg spiser – Kjetil spiser også svært lite, så mulig vi bare kutter det ut fra kostholdet vårt. Vaniljekesamen er heller ikke helt ideell da denne inneholder noe sukker, men har ennå ikke funnet en fullverdig erstatter..

 2. Det nærmer seg jul, og jeg er så glad i å spise risenbrynsgrøt på denne tiden. Spesielt til lunsj i helgene siden vi kan kose oss litt ekstra:)
  Men har du noen gode oppskrifter på risengrynsgrøt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.