Syndebukk

Etter en opprydning i bilen kom Kjetil med en liten tilståelse..

(Isboksen har vært brukt til matpakke..) En del sjokoladepapir å finne her ja. Han presiserte at ingen av disse er fra etter vi startet prosjektet med å redusere karbohydrat inntaket.

Først og fremst synes jeg dette var litt komisk, men jeg ønsker også å få fram at vi også liker (Kjetil elsker!!) sjokoladen fra butikkhylla, og at vi må motstå (eller gi etter for) fristelser på akkurat samme måte som alle andre…

8 tanker om “Syndebukk

 1. Dette er jo bare helt menneskelig, og alle trenger litt ordentlig sjokolade innimellom. Dette var jo bare litt morsomt 🙂

  Men har et annet spørsmål som jeg håper du kan svare på. Når jeg leser bak på diverse varer jeg spiser så står det alltid næringsinnhold pr 100 g. Jeg har litt greie på dette og vet ikke hvor mye 100 g er av de forskjellige varene, men jeg kan tenke meg at det kommer litt ann på varen.
  Eksempel: 100 g Youghurt, tilsvarer det ca 1 dl?
  På forhånd, takk for svar:)

  Ha en fin og sunn dag!

  • Hei Thea 🙂 Jeg mener ordentlig sjokolade er noe annet enn den man kjøper i butikkhyllen, men det er en annen diskusjon 😉
   Næringsinnholdet oppgis alltid som pr. 100 g. Det blir da opp til forbruker å finne ut hvor mye 100 g av hver enkelt matvare tilsvarer i praksis. Et lite beger yoghurt er som regel 125 g. Du kan også se på nettoinnhold på emballasjen – nettoinnhold skal alltid stå på pakken. Ofte er ting pakket i størrelser på 100 g. Da vet du at hele pakken inneholder det næringsinnholdet som står på pakken. Er det en pakke med 200 g. kan du dele det på to, osv.. Ellers tror jeg beste måten å finne ut av hvor mye 100 g. er, er å investere i en god kjøkkenvekt og bruke den aktivt en periode. Etter hvert kjenner du til de matvarene du bruker mest og kan klare å ta flere til på «følelsen». Kanskje en ting du kan skrive på ønskelisten? Ha en fin dag Thea! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.