Ingredienser til SUNN sjokolade

Jeg valgte i november å kutte drastisk ned på sukker inntaket. Ikke det at det var så skyhøyt fra før av, men jeg følte for å starte letingen etter et optimalt kosthold for meg. En av tingene som skulle bort var lørdagsgodt fra butikken. Og nå 4 måneder etter er det ingenting ved disse godterihyllene som frister. Dersom jeg en sjelden gang smaker, blir det med en smak og en god bekreftelse på at jeg absolutt ikke har behov for den sjokoladeplata. Nå sverger jeg til min egen hjemmelaget sjokolade. Ingrediensene kjøper jeg på helsekost, fra iHerb og gojiking.  Det har tatt tid å finne ut av hvordan sjokoladen blir best, og hva som passer for meg og min smak – men nå blir det aldri feil!! Jeg E L S K E R sjokolade, bare den har riktig innhold. 

Verdt å merke seg at det kan ta litt tid å venne seg til denne mørke, intense og nydelige sjokoladesmaken dersom du er "født og oppvokst" med melkesjokoladen som er proppfull av sukker og andre tilsetningsstioffer.

INGREDIENSER TIL SUNN HJEMMELAGET SJOKOLADE 

Bildene er tatt fra iHerb eller produktets hjemmeside. De fleste er linket. Dersom du ikke har handlet på iHerb.com før anbefaler jeg deg å lese dette innlegget først, da kan du også spare noen kroner. 

KAKAOFETT (cocoa butter)

Denne er kjøpt på iHerb til 110 kr for 454 g. 

Kakaofett er fettet som er utvunnet fra kakaobønnene. Alle sjokoladene jeg lager inneholder kakaofett. Det lukter nydelig og er også brukt i mange hudpleieprodukter. Kakaofett gjør sjokoladen fast/hard. Jeg bruker ca. 40 – 60 g. kakaofett i en porsjon sjokolade – så en pakke varer lenge.

Fettsyresammensetning: 61 % mettet fett, 36 % enumettet fett, 3 % flerumettet fett. 

KOKOSOLJE (coconut oil)

Venstre:Cocosa uten smak. Høyre:Cocosa med mild kokossmak. Jeg bruker begge, men favoritten er nok den uten smak. Jeg kjøper disse på helsekost.

Kokosolje utvinnes fra fruktkjøttet i kokosnøtten. Kokosolje gjør sjokoladen mykere – og den kan ikke ligge for lenge i romtemperatur eller i fingrene dersom den inneholder (mye) kokosolje. Jeg har prøvd både den med mild kokossmak og den uten, sistnevnte er min favoritt.

Fettsyresammensetning: 92 % mettet fett, 6 % enumettet fett og 2 % felrumettet fett. 

KAKAO PULVER (cocoa powder)

 

FraVenstre: Creative Nature Peruvian Cacao powder, kjøpt i helsekost butikken. Koster ca 140 kr. for 200 g. Navitas Naturals, Cacao Powder, kjøpt på iHerb for ca. 80 kr for 454 g. Disse kakaopulverene er rå og ubehandlet – det gjelder ikke Freia orginalkakao.

Kakao pulver er det som blir igjen når fettet er presset ut av kakaobønnene. Massen males til fint pulver. Rå, ubehandlet kakao (ikke varmet over 42ºC) er ekstremt rik på sunne næringsstoffer. Det inneholder blant annet jern, kalsium, krom, magnesium, B- vitaminer, C- vitamin, E- vitamin og 20 – 30 ganger mer antioksidanter enn blåbær! jeg bruker alltid rått kakaopulver til sjokoladen min. 

Næringsinnhold pr. 100 g: 428 kcal, 64 g. Karbohydrater, 9 g. proteiner, 25 g. kostfiber. 

VANILJE PULVER

Jeg bruker Vaniljepulver fra gojiking: 60 g for 75 kr. Man kan også bestille Vaniljepulver fra SanaBona (dette har jeg ikke testet ut): 57 g. for 149 kr.

Ekte rått vaniljepulver er tørkede og kvernet vaniljestenger. Ingen kjemikalier eller tilsetninger. Vaniljepulver smaker veldig godt i sjokolade og annen bakst, og en pakke på 60 g. varer lenge. Jeg bruker ca. 1 ts i en porsjon sjokolade. 

YACON SIRUP/ PULVER

 

 

 

 

 

 

Yacon er en potetlignende rotgrønnsak. Yacon inneholder svært mye frukto-oligo-sakkarider (FOS), et sukker som ikke kan fordøyes. Det vil si at kroppen ikke tar opp sukkeret og det påvirker derfor blodsukkeret i mindre grad. Det hevdes at yacon har positiv effekt på fordøyelsen og bakteriefloraen i tarmen. Etter utallige søk finner jeg ikke noe "fasit svar" på hvilke andre sukkerarter som finnes i yacon. (ønsker mer informasjon – dersom noen kan hjelpe!!) Yacon inneholder mye kalium og antioksidanter. Yacon gir en frisk smak av karamell og eple. litt spesiell kombinasjon – men den er veldig god! Gir også litt sødme til sjokoladen.

Næringsinnhold pr. 100 g (yaconsirup): 314 kcal, 80 g. Karbohydrater. (kilde: Supermat av Trine Berg og Sara Chacko)

CAROB PULVER

Jeg har kjøpt mitt carobpulver på gojiking (rått carobpulver). Bildet er fra iHerb (ikke rått)

Carobpulver er laget av fruktbelgene fra Johannesbrødtreet. Det smaker litt søt kakao, og kan brukes i sjokoladen for å gjøre den litt mildere og mer "barnevennlig". Inneholder 90 g. karbohydrater, av dette er ca. 40 g. fiber og 50 g. sukkerarter (finner ikke informasjon om hvile typer sukkerarter – skrik ut om du vet noe!!). Carob er svært tik på kalsium, kalium og riboflavin (B2)

Næringsinnhold pr 100 g: 336 kcal, 78 g. Karbohydrat, 6 g. protein. (Kilde: link)

SØTNING

Det finnes mange forskjellige alternativer til søtning. Jeg skriver litt om de jeg har erfaringer med: 

SUKRIN: Sukrin (erytritol) er et naturlig søtningsprodukt uten energi (GI = 0). Sukrin finnes som "sukker konsistens" og som melis. I noen bakeverk, drikker o.l. kjenner jeg en vond ettersmak av sukrin, og en kjølende følelse. Dette har gjort at jeg er skeptisk til å bruke for mye sukrin. (Les om mitt første møte med sukrin her) Jeg bruker av og til sukrin melis til å søte sjokoladen, men som regel ikke mer en 1 ss. i en porsjon. Sukrin selges på de fleste helsekost butikker. Les mer om erytritol her. 

AGAVESIRUP: Agave kommer fra en kaktuslignende plante. Den er søt og god i smaken og har en lav GI (Etter flere søk finner jeg variasjoner på GI mellom 20 – 40). Den inneholder ca. 70 – 75 % fruktose og 20 – 25 % glukose. Dette er svært mye fruktose, noe som ikke er heldig over tid. Dette var den første søtningen jeg begynte å bruke, men jeg vil ikke kjøpe mer av dette etter å ha blitt oppmerksom på fruktose innholdet.

PALMESUKKER: (GI = 35) Er utvunnet fra kokospalme blomsteren og har en søt karamellaktig smak (veldig god!). Består av 70 – 79 % sukrose og 3 – 9 % glukose og fruktose. Det inneholder også mange gode næringsstoffer som magnesium, kalium, sink, jern, vitamin C og vitamin B. 

LUCUMA: Lucuma er en søt frukt som er tørket og malt. Smaksmessig minner den litt om søtpotet. Lucuma inneholder 8,4 % glukose, 4,7 % fruktose og 1,7 % sukrose. Jeg har nettopp begynt å bruke lucuma, og er så lange fornøyd. Bruker 1-2 ts i en porsjon sjokolade. 

FLØTE

Jeg bruker fløte i noen av sjokoladene mine for å få en mildere smak. Sjokoladen blir da mindre bitter og mer barnevennlig – noe mange setter pris på. Kald fløte gjør også at sjokoladen blir tykkere og i noen tilfeller vanskeligere å jobbe med (den stivner for fort!). 

BILDER OG OPPSKRIFTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energibarer                                Bountysjokolade

178 tanker om “Ingredienser til SUNN sjokolade

 1. Her var det mange gode tips! God artikkel 🙂 Trur nesten at eg må prøve eg òg.. Men syns det er litt mykje karbohydrat i desse ingrediensane, men det utgjer kanskje ikkje så mykje om ein ikkje hiv i seg alle bitane på ein gong? 😉
  Har et lite tips til deg ang. baking med Sukrin; bak dagen før du skal servere det, då forsvinn den ‘kalde’ Sukrin-smaken 🙂

   • Ja, man kan kjøpe kokosolje på iHerb også. Jeg har bare følt det var enklere å kjøpe den på helsekost, derfor har det ikke blitt før nå (latskap altså) – nå er den bestilt 🙂 Oi, det var raskt. Håper mine kommer i dag da (bestilt mandag) så blir det mer sjokolade til helgen 🙂 Namnam!!

  • Det blir ikke så mye karbohydrater da, etter min mening. Mye fett (bruk både kokosolje og kakaofett), så kan du søte med sukrin dersom du liker det. Og kakao er jo supersunt, så disse karbohydratene er vel verdt det mener jeg 🙂 Takk for tipset med sukrin, skal teste det neste gang – er bare det at når jeg lager en ting, så vil jeg smake NÅ! (viljestyrke) Men skal nok få det til ja:)

 2. Heihei! Har du prøvd Stevia? Inneholder ingen kalorier og heller ingen GI, og er 100% naturlig! Har brukt det lenge og er veldig fornøyd, og man trenger 1:5 av vanlig farinmengde:)

 3. Will probably get: Bryan Cranston. Need to gain: Bryan Cranston. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]cheap michael kors handbags[/url]
  This supervision can be wanting to put up for sale their state possessed alcohol outlets, which will set 1000s of individuals beyond careers. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors store online[/url]
  Together with just one out there plus the basics still packed, White designed a getting become fasionable any collection drive, and also a exchange toss coming from shortstop Blake Schmit beat some sort of adding Scott Papi when you’re at bat. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]http://www.michaelkorsonlineoutlets.us[/url]
  Many of the builders, like wood worker Athol Adam, gives data with the request, that resumes with Sydney on Tuesday. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors online outlet[/url]
  In May well 19, it absolutely was posted in which a result of the loss of life in the mother of the aide W Kumar in file however stop capable to search before the court docket right up until July A single. The situation ended up being adjourned pertaining to Thursday with regard to correcting a date to the visual appeal from the falsely accused. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]http://www.michaelkorsonlineoutlets.us[/url]
  A healthcare facility came up near shutting this coming year ahead of officials solved a great deal with Greenville-based Vidant Overall health and keep the idea wide open.

 4. The mix aided him or her take any 5-under Sixty-five about Saturday to open up the six-stroke guide inside . Jude Timeless ahead of heavy rain delayed participate in double and compelled your headgear of play during the day. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch online outlet[/url]
  Getting together with Moment costs nothing Occasion: Establish self-control simply by requesting apparent daily schedules, enhance prep, on-time starts. Whenever possible, finish early on. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  He came to understand about the cleaning travel from a post in Fb. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch online store[/url]
  Although Apple company spoke confidence with the Laptops or computers future, James acknowledged the equipment will have to become «smaller, finer, lighter» in order to promote. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch shoes outlet[/url]
  This crash came about within the Madi river from Gothibang in Pyuthan center. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]cheap tory burch shoes[/url]
  Mubarak’s huge action pertaining to Kuwait [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com[/url]
  Nation’s Climate Services meteorologist Claire Masters, with Sioux Drops, Ersus.Chemical., explained stones will probably be primarily crystal clear Mon night having a minimal associated with Fifty seven levels. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet store[/url]
  Chef Alex Dziurzynski from the London Resort joins the WCAX early morning show to organize a parsnip salad with springtime onion vinaigrette.Elements:ParnsipsYield: 1 cup1 expert advisor Spring onions- Sliced Fine (shirts can be pureed)A couple of Tbl Honey3 oz Cider Vinegar3 oz . Extra Virgin mobile Olive Oil3 tsp Salt1 tsp Fresh Floor Peppper

 5. Nevertheless, the local authorities said that low self-esteem was the biggest challenge for your upcoming forms. [url=http://www.uggsboots.us.com]ugg boots[/url]
  Durham, N.C. Goldsboro Gran Al California king claims N . c . area administrators are generally «very very much concerned» by simply lawmakers’ decisions to be able to limit their power. [url=http://www.uggsboots.us.com]ugg outlet[/url]
  They chose Mr Xenophon because he utes intensely interesting, intriguing and undoubtedly quirky . [url=http://www.uggsboots.us.com]cheap ugg boots[/url]
  R6 (One hundred and eighty) – LHP Zac Curtis, Center The state of tennessee State (TN) [url=http://www.uggsboots.us.com]uggs outlet[/url]
  Inspite of the latest political upheaval, lifestyle has continued largely as normal in many of Bangkok along with the rest of the land, with holidaymakers still calming at seaside resorts and also strolling via Buddhist temples in the capital and elsewhere.

 6. of Eu (EU) vision inside Yemen Bettina Muscheidt.At the meeting, al-Tarib and Muscheidt mentioned the common cohesiveness interaction amongst Yemen as well as the Western european with safety industry.The actual Reverend heralded your EU’s positions meant for Yemen, pricing up the part your Euro ambassador represents in defining this collaboration in between Yemen and also the European union.HA/AFSaba [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  The Adelaide Cabaret Festivity works until eventually July 21 years old. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  Simon Rosiak [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  Bargaining [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch shoes outlet[/url]
  California Stainless- will be auto racing for the 3 rd time in 30 days, one thing the colt never done. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch online outlet[/url]
  George directed the Cuban females team to a few Olympic gold medals in The capital 1992, The atlanta area 1996 as well as Sydney The year 2000. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet store[/url]
  Easts have been one of the main heirs, but they just have had a several Brumbies-allocated people open to engage in this coming year. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch online outlet[/url]
  OCEANPORT, N.J. (Elp) — Pinot Grigio overtook P M utes Superego inside stretch in addition to came away and off to gain through 3 program plans inside $60,000 Open Thoughts Handicap at Monmouth Recreation area on Sunday. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  Haftar’s maneuvers have been bound by the parliament like a «coup», but he’s gained a lot more allies not too long ago as several political get-togethers, army officers and network . groups exhibited their assist for him or her.

 7. Western world asserts he or she hasn to experienced almost any doubts regarding no matter whether he / she lmost all flourish in the particular National football league. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]cheap michael kors handbags[/url]
  Meanwhile, Style Prayuth has purchased Finances Bureau director Somsak Chotratanasiri to be able to report back to this NCPO information of jobs inside 2014 monetary twelve months for the purpose price range payments ended up guiding schedule, therefore spending may be sped up. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors outlet[/url]
  Through the property decline, Hobart s real estate investment values dropped by 11.5 percentage from the current market peak with November ’09. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]http://www.michaelkorsonlineoutlets.us[/url]
  In a 2013 interview with the newspaper, Cowden claimed his planes travels as soon as 220 mph during accurate maneuvers involved with aerobatics. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors online outlet[/url]
  »But some individuals can actually receive right through understanding that s generate an income m trying to think about factors. So I michael looking forward optimistically to your future,» Neeson claimed. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors store online[/url]
  He added in: «Our Army’s leaders will not look away by misconduct when it occurred.Inches [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors[/url]
  A bike rider found the victim, resting on the tarmac and protected in bloodstream, with accidental injuries to the woman arms, lower limbs and torso. In their statement, the victim’s parents likewise thanked people who have led to the Kisses for Curing campaign, which can be raising money for her therapy. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors[/url]
  Iran and also the 6 powers possess kept numerous models connected with nuclear speaks this current year.

 8. Deputies have not known as any thinks or made any busts. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch shoes outlet[/url]
  TEQSA has had its basis market leaders, Denise Nicoll along with Ian Hawke, upon expanded leave; an invoice to help enhance the company is prior to a parliament; along with a new pair of set up a college degree criteria is about to launch for thoughts. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  Mister Pavluts claimed Russia s annexation connected with Crimea seemed to be establishing a lots of concern yet not plenty of astonish. We ng already been warning free airline about it for several years however they assumed we were weird, he said. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  Aussie attachment futures price ranges were reduce. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  Using Lia Timson

 9. Moran Roth factors with the range shortly attached this report in 57-57, nevertheless Grain ongoing to help terrorize Haifa, striking some sort of triple previous to thieving this soccer ball in addition to completing with a layup to offer Maccabi a few breathing room (65-57) having a pair of a few minutes staying in the particular one fourth. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch shoes outlet[/url]
  RCA Files Chattanooga [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet store[/url]
  Noura al-Kaabi, scalp involving twofour54, originates Alien coming over to Abu Dhabi being a level for your funds from the UAE’s motion picture business. «This demonstrates we are appearing to be the local top press and also entertainment heart,» Microsof company al-Kaabi says. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch outlet online[/url]
  Jesse now pitches cruises as a hassle-free, affordable holiday. Guests only unpack after. Entertainment in addition to meals are involved. [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com[/url]
  Simply by: Khaled Aljenfawi [url=http://www.toryburchoutletonlineshoes.us.com]tory burch online store[/url]
  President Abbas for this while he has before, so we be expecting this

 10. General, though, Hodgson experienced your warm-up fits hadn’t really improved his intellect with regards to his / her first-choice The united kingdom side to face France within their beginning Class D match Saturday. “I’ve reached point out these types of warm-up game titles, these people don’t necessarily reply plenty of issues. I hear you ask along with remedy your personal queries over the long period of time,” he or she explained to Skies Athletics Reports. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors[/url]
  As the region’s Defense associated with Matrimony Act ended up being hit straight down, Metcalfe desires much more assist behind [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors outlet[/url]
  Area Pernambuco [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]http://www.michaelkorsonlineoutlets.us[/url]
  The actual 121 centimeter (48 in .) large, Twenty-eight kilo (58 lb .) bright Spice up, with virtually no curly hair nevertheless 2 large doll-like view and also a florida [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors store online[/url]
  Investigate had been coat [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors online store[/url]
  The actual 70th loved-one’s birthday of D-Day has been designated Friday, and occasions to help honor the wedding have carried on inside [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors outlet[/url]
  15,000 This particular language civilians perished inside D-day function in spite of Winston Churchill’s desire to maintain security accidents to be able to under Twelve,500. An additional 30,1,000 were dead within ninety days.

 11. He gradually returned for you to his occupation at Merrill soon after being eliminated but has been laid off during the past year as part of a downsizing. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors outlet[/url]
  Top rated Gross sales Nowadays: [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors[/url]
  So far: 970,856 (Thirty two,362 avg.) [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]www.michaelkorsonlineoutlets.us[/url]
  Now this individual seemed to be lowering your Sept neat of any southwestern Wi night time, bound pertaining to Boscobel to hang around that has a good friend’s relative and two different ladies he by no means satisfied just before. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]cheap michael kors handbags[/url]
  This Mets remembered catcher Taylor Teagarden through Nevada to adopt d’Arnoud’s just right the 25-man roster. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]http://www.michaelkorsonlineoutlets.us[/url]
  Thursday’s authorities wood [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors online store[/url]
  In the tense opening up to their 7th Grand Slam final meeting, the steadier Djokovic, wearing a whitened cap up against the fierce sunlight, pounced to break with regard to 5-3, after Nadal put too much scoot on a forehand. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors outlet[/url]
  Will you be sick and tired of complaining with regards to autorickshaw people that don’t sponse you to ones vacation spot , nor stick to the metre? Here’s a number of One hundred thirty vehicle motorists, that can become a relaxing adjust. [url=http://www.michaelkorsonlineoutlets.us]michael kors outlet[/url]
  Of people who have been checked out, difficulties revealed cover anything from not qualified in addition to over-tired owners to help harmful autos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.