Paleo in a nutshell

Paleo er et kosthold og en livsstil som ligner steinalderkostholdet. Jeg lever ikke fullt og helt etter hva paleo anbefaler, men jeg mener dette har mange svært gode poenger. Filmene er morsome og man får en svært god introduksjon til Paleos prinsipper. 

 

 

 

 

158 tanker om “Paleo in a nutshell

 1. Jeg lurte på om du kunne legge ut en typisk dag for deg med hva du spiser:)
  Jeg tenkte å prøve lavkarbo i 2 uker for å se hvordan kroppen min vil reagere men trenger litt mat tips. Lurer også på hvor mye/lite karbo som er greit pr vare?
  Og jeg lurer på om det er lov å spise salat?

  • Hei Thea! Jeg har tidligere lagt ut flere «dagsmenyer», du finner de blant annet her, her og her. Det kommer nok flere slike etterhvert – kanskje allerede til uken? Følg med 🙂
   Jeg synes det er fint at du ønsker å «eksperimentere» med et nytt kosthold. Mitt aller beste råd er da å lytte til kroppen. Som jeg understreker i min oppsummering, følger jeg ikke et «Lavkarbo» kosthold, og har da ingen formening om hvor mye karboydrater som er greit pr. matvare. Jeg kan anbefale deg bloggen til LenaBeatrice dersom du ønsker et lavkarbo kosthold. Her finner du mye informasjon og matoppskrifter.
   Etter min mening er det viktigere å fokusere på hvilken mat/ næringsstoffer som er bra for oss. Jeg unngår korn, sukker (fruktose), planteoljer og belgfrukter (begrunnelse kommer!). Ved å gjøre dette ble kostholdet mitt betydelig mindre på karbohydrater. Noen kan nok kalle dette lavkarbo, men etter min oppfatning inneholder lavkarbo kostholdet betydelig mindre andel karbohydrater. Husk at karbohydratene må erstattes med noe, slik at du får i deg nok energi og viktige næringsstoffer, jeg vil da anbefale fett (smør, kokosolje, oliven olje, fete meieriprodukter, fett kjøtt og nøtter) som erstatning.
   Lykke til 🙂

 2. Hei!
  Jeg må si jeg liker virkelig bloggen og innstillinga di. Jeg er helt enig i at vi både overproduserer, -behandler og ikke minst -analyserer maten vår. Det enkleste må vel være å spise det som har vært tilgjengelig for mennesker siden «tidenes morgen», og ikke gjøre det så forbanna vanskelig:p
  de filmene var også kjempemorsomme, i beste fall klarer jeg å vise vennene mine hva som er «i veien med meg» nå:p 🙂
  fortsett sånn, jeg er innom titt og ofte:)

  • Takk for det Inga! Jeg liker også filmene godt, de gjør det «litt lettere å forstå» for de som ikke er like interessert i kosthold og trening som andre (meg blant annet!).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.