Større og strekere

De siste månedene har jeg ved flere anledninger her på bloggen skrevet at jeg ønsker å bli sterkere. For noen uker siden, etter siste kurshelg på idrettshøyskolen for treningsveiledere gikk det opp for meg at jeg ikke har prioritert styrketrening nok til at jeg kunne forvente meg så stor fremgang. Av flere grunner ble jeg nødt til å trene mer styrketrening, og det endte opp med et 4 dagers 2 splitt program. Dette betyr at jeg har trent styrke 4 dager i uken, med to programmer, et for bein, rygg, sete og et for bryst, armer og mage/ kjerne. Utholdenhetstreningen er nedprioritert og jeg får heller ikke deltatt på fotball ennå på grunn av den skadede ankelen. 

Nå er fremgangen synlig.. Jeg har blitt større. Og skrekk og gru, jeg trodde det var dette jeg ønsket, men jeg merker også at det er litt blandede følelser rundt å bli "større". Du ville sikkert ledd av meg om du så meg nå, og lurte på "hvor i alle dager denne voksende kroppsmassen sitter", så det er nok ikke spesielt synelig for mange, men jeg merker det, og jeg ser det. Og det er ikke bare bare skal jeg si deg. 

Selv om jeg viste at ved å bli sterkere blir man også litt større, så har jeg ikke tenkt på dette som noe problem, før jeg en dag merket at boksen var trangere og t-skjorten satt som den skulle på overarmen. Har også fått kommentarer på de "bulende" musklene mine – noe jeg synes er veldig hyggelig – men man blir plutselig obs på at man er blitt større.. Og er ikke det å bli større forbundet med noe negativt?

Neida – jeg skal fortsette å trene styrke, for jeg vil virkelig bli sterkere.. Så får jeg jobbe med at jeg også da naturligvis blir litt større.. 

Hjertesukk, 

Ann Kristin.

104 tanker om “Større og strekere

  1. Hehe, søta! Trur ikkje du skal bekymre deg – du e fin uansett! (dessuten tippa eg, som du seie sjølv, at ingen ser det om du er blitt litt «større»)

  2. Godt å høre det er flere som har den erfaringen! Lett å få litt angst og tro det er andre grunner til at buksen har blitt stor.

  3. Heisan, veit du ka. Eg har begynt å trene knebøy og litt meir beintrening den siste tida og kjenner på akkurat det samme. Føler at buksene sit litt meir over låra enn før, men det er jo berre fint at dei sit på og at rumpa blir sprekare..he he, men det er kanskje litt uvant.

    Gler meg til torsdag neste veke:)

    Klemmer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.