Jakta

I sommer var jeg på en tøff fjelltur i Sunmørsalpene. Her er det nydelige fjell som går rett opp og med spisse topper. En prøvelse for både lår, legger og høydeskrekken for de som har den også. Denne gangen gikk vi på jakta (1588 moh)

Med hjelp fra boken "Fotturar på sunnmøre" kom vi oss fram til parkeringen og der stien startet. Veldig godt å ha med en slik "guide": Fakta fra boka: 

 • Turen går fra 80 – 1588 moh
 • Ca 5 km
 • Beregn ca 4 timer opp.

Pause for å innta litt vann og salte nøtter – viktig med påfyll underveis 🙂 

Sjur Ole (Kjetils bror) med Slogen i bakgrunnen.

Nydelige sunnmørsalpane!!!

Endelig på toppen!! Etter 2 timer og 55 min nådde vi dangens høydepunkt! Desverre kom tåken akkurat når vi kom opp, så utsikten fikk vi ikke med oss. 

Drikkepause på nedoverturen, det gikk ca 2 timer ned igjen. 

SYYYYKT sliten etter nedoverbakkene – nesten værre enn oppover.. Deilig med et frisk eple på vei hjemmover 🙂 

103 tanker om “Jakta

 1. Sjur Ole som Sjur Ole Svarstad? Min tidlegare krinslags trenar jo!! Eg har aldri våre i sunnmørsalpane, men etter desse bileta å døma, bør eg ta turen:)

   • Ja, eller eg la opp karriera for eit par år sidan, men ein gong langrennsløpar; alltid langrennsløpar;) Er i alle fall like glad i å trene som eg er i god mat;)
    det er så bra at du fokuserar både på trening og kosthald i bloggen og selskapet ditt, det er jo kombinasjonen som er ein forutseting for ein sunn og frisk kropp:)

    • Hehe, ser den. Har selv begynt å bli glad i ski igjen, etter å hatt noen år hvor de har ligget på hyllen. Mulig vi konkurrerte litt mot hverandre i våre barndomsår da (så på bloggen din at vi er like gamle), var med på litt løp rundt om kring – eg var den som stod nederst på resultatlisten – alltid, hehe:) Trening og kosthold henger sammen ja – viktig med helheten 🙂

 2. Vi var også på Møre og gikk på kommunetopper i sommer, men valgte oss noen litt lavere topper enn den dere har vært på.
  Flotte bilder du har tatt! Nesten så jeg blir fristet til å være med min mann på Skåla opp til helgen 🙂 (jeg har en avtale med spa `en på Alexandria, mens han sliter seg ut)
  Fin blogg du har!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.