Leverpostei

Leverposteihylla på Kiwi i Stryn

Hvilken leverpostei er sunnest?

Jeg kan bruke noen minutter forran en butikkhylle, bare for å lese gjennom alle variantene av samme slaget. Jeg må jo finne det beste alternativet – både ernæringsmessig OG smaksmessig. 

Til min store overraskelse (OG GLEDE!) er den sunneste varianten også den billigste: First Price Ovnsbakt Postei. OG den smakte godt! Jeg må tilføye at jeg ikke har gått gjennom alle variantene – men de som var tilgjengelig når jeg gjorde denne gjennomgangen.

Ingredienser: Norsk svinelever (32 %), vann, norsk småflesk, norsk svinekjøtt (20 %), potetstivelse, løk, salt, krydder, tørrmelk, konserveringsmiddel E 250 og stabilisator E 407.

Næringsinnhold pr 100 g:

 • Energi: 236 kcal
 • Karbohydrat: under 1 g.
 • Protein: 9,5 g.
 • Fett: 22 g.

Min vurdering: Få ingredienser – alltid et godt tegn på at man spiser det man faktisk ønsker å spise. Ja takk til EKTE MAT. Lite innhold av karbohydrater, noe som tyder på et rent produkt, altså lite tilsatt mel og annen stivelse. 17 kr for 240 g, gjør valget enkelt for meg. 

Klikk (Gunn Helen Arsky) sin vurdering: Klikk har testet Leverposteier. Her kommer ikke denne leverposteien så veldig godt ut. Under omtalen av denne leverposteien står det blant annet "Testens laveste innhold av karbohydrater i denne leverposteien, noe som tyder på et rent, noe mer eksklusivt produkt. Men lite av proteiner og mye av fett er ikke bra, og posteien får en middels plassering."

Dette skurrer i mine ører.. Det er bra at posteien er et rent produkt, noe som fører til lite karbohydrater. Men den inneholder for lite proteiner og for mye fett – noe som gir den dårlig karakter. ?? Jeg blir bare sittende å riste på hodet jeg.. Har jeg gått glipp av noe? 

Her er en annen som ernæringsmessig ser veldig bra ut – denne har jeg ikke smakt: Finsbråten ovnsbakt postei

Ingredienser: Norsk svinelever (38 %), norsk svinekjøtt (23 %), vann, norsk småflesk, risstivelse, løk, tørrmelk, salt, krydder, konserveringsmiddel E 250 og stabilisator E 407. 

Næringsinnhold pr. 100 g:

 • Energi: 269 kcal.
 • Karbohydrat: ca. 1 g. 
 • Protein: ca. 10 g. 
 • Fett: ca. 25 g. 

Klikk sin vurdering av Finsbråten ovnsbakt postei sier blant annet "Oi oi, testens høyeste innhold av fett finner vi i denne posteien" og "Det er lite karbohydrater i produktet, noe som tyder på et rent, noe mer eksklusivt produkt. Ofte gjenspeiler karbohydratmengden flittig bruk av mel og stivelse. Samtidig finner vi her testens høyeste innhold av fett, hele 25 % av produktet er fett. Ikke et smart valg om du er opptatt av helsen!"

Jeg vet ikke helt hva de vil ha i leverposteien lengre jeg.. Ikke vil de ha karbohydrater fra mel og stivelse, men heller ikke fettet. Men høyt lever innhold vil de ha – også proteiner da.. ???

Min konklusjon og råd til deg:

Velg leverpostei med kort ingrediensliste, høyt innhold av lever og annet kjøtt og lite karbohydrater – fordi karbohydrater har ikke noe å gjøre i en leverpostei!!! 

 

221 tanker om “Leverpostei

 1. helt enig, ut i fra hva enkelte skriver skulle man tro at målet var 100% protein.

  Har også notert meg at Rema 1000 også har en «first price» leverpostei som er ganske OK.

  Man må heldigvis ikke ha en brødskive for å spise leverpostei! 🙂

  • Har ikke sett Rema 1000 sin, skal sjekke det ut neste gang jeg er på Rema. Hvordan spiser du leverpostei? Jeg spiser det av og til på Riskaker før/ etter trening, eller så kan man jo også spise bare pålegget! 🙂

 2. Jeg holder med deg!
  Ja til korte ingredienselister og ekte mat! Ikke sant det er kjekt at first price leverposteien er innen denne kategorien? 🙂

 3. Jeg ELSKER Finsbråten sin ovnsbakte postei! Den smaker RENT og utrolig godt! Her kan man være sikker på at man ikke får i seg en haug av tullerier! Leverpostei er et produkt fra himmelen! Alle burde spise leverpostei opptil flere ganger i uker for å sikre gode A-vitamin verdier! 🙂 Her i København har jeg funnet ut at danskene IKKE klarer å lage leverpostei. Sky lange ingrediens lister og ikke minst proppet med stivelse! Fysj! Jeg svaner Finsbråten sin jeg!

 4. Sjekket opp leverposteien på Rrema 1000 i dag, den og koster 70kr/kg og har omtrent det samme innholdet. Har ikke sammenlignet smak enda…

 5. Hei du

  Må bare få skryte av den flotte bloggen din 🙂 Er så glad det er flere enn meg som tenker naturlig mat enn alle disse diettene og de ulike retningene innenfor kosthold.

  Jeg ser du har den gamle bloggen min som lenke- tusen takk for det 🙂 Men denne er nå slettet da jeg valgte å skaffe meg nytt navn og starte på nytt i vinter. Legger derfor ved den nye adressen så får du se om du fortsatt vil lenke til denne 🙂

  http://cathrineslilleboble.blogg.no/

  Ha en flott torsdag og stå på videre med den gode bloggingen 🙂

  Cathrine

  • Takk for det Cathrine! 🙂 Du er også flink – jeg er fast leser av bloggen din, god treningsmotivasjon!!! 🙂 Nå har jeg ordnet linken – har glemt å forandre den, så takk for påminnelsen 🙂 En flott torsdag til deg også 🙂

 6. Eg elska våre heimelaga knekkebrød med smør, leverpostei, majones og agurk 🙂 Så godt! Men klara ikkje heilt den First Price-leverposteien, trur eg må prøve meg på Finsbråten sin! 🙂

 7. Supert med slike innlegg! Jeg står også i evigheter forran leverposteihylla og ender somregel opp med å kjøpe noe annet. Skal virkelig teste first price sin, hadde aldri trodd at den var så «ekte» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.