Mitt kosthold

 

Nytt fokus på bloggen

Som dere har merket har det vært stille på bloggen en stund. Dette kommer av at jeg ikke har hatt tid, vært inspirert eller følt behov for å dele noe. Jeg har brukt tiden på fag, bedriften og trening i stedet. Jeg har også funnet ut at bloggen vil ta en liten vending i innhold. Det vil fortsatt bli oppskrifter, inspirerende bilder og litt personlig snakk, men jeg vil ha med mer faglig innhold og flere begrunnelser for hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Dette vil forhåpentlig bidra med mer kunnskap for alle dere som leser bloggen. Dette i tråd med Bli sunn sin målsetning om å "gi deg bedre forutsetninger for å oppnå god helse". 

Legg gjerne igjen kommentarer, spørsmål og interessante linker relatert til temaene jeg kommer til å skrive om. Jeg mener ikke at det jeg skriver er en fasit for alle – men det optimale for meg pr. i dag.

Først av alt vil jeg begynne med å si noe om mitt kosthold. Ut i fra dette vil jeg begynne å begrunne de ulike valgene jeg gjør innenfor mitt kosthold. Håper dere henger med, lærer og utvikler deres eget kosthold 🙂 Husk at alt må tilpasses hver enkelt, mer om dette kommer også senere.. 

Mitt kosthold

Når jeg studerte ernæring lærte vi blant annet om fysiologi, og statens anbefalinger for et sunt kosthold. Jeg følte av og til at det var noe motstridende mellom disse to – men klarte ikke sette fingeren på det, og syntes også det var for skummelt å bevege seg utenfor statens anbefalinger. I dag har jeg større forståelse for hva som ikke stemmer overens med disse to, og hvilke av de som er mest riktig å ta hensyn til.. Kort oppsummert: jeg har beveget meg utenfor statens anbefalinger..

Jeg ønsker å påpeke at jeg alltid vil være åpen for ny forskning og nye teorier. Jeg ønsker ikke å "stå fast" på sære prinsipper som går ut av dato. Kunnskap vil forme meg, og jeg håper også at det kan forme deg. 

I dag er kostholdet og livsstilen min inspirert fra Paleo, steinalderkostholdet, Perfect health diet og Cross fit.

 

Det er vanskelig å vite hvor jeg skal begynne, så det kan være at innleggene kommer i en uoversiktlig rekkefølge. Dette vil jeg etter hvert rydde opp i ved å lage en side som oppsummerer mitt kosthold. Denne kan du etter hvert finne øverst på menyen.

Mitt kosthold, min livsstil og mine synspunkter vil påvirke hva jeg anbefaler kundene mine. Men jeg har stor forståelse for at ikke alle har det samme synet på et sunt kosthold som jeg, og at ikke alle endringer kan skje på en gang. Hver enkelt individ må gjøre endringer i forhold til seg selv og sine forutsetninger. Jeg vil alltid individualisere rådene jeg gir mine kunder.  

Her er noen av de innleggene som kommer på løpende bånd etter dette.. 

 • Menneskets evolusjon
 • Fysiologiske reaksjoner
 • Blodsukker regulering
 • Individuelle forskjeller
 • Matlagings prosesser
 • Ekte mat
 • Makro næringsstoffene: Karbohydrat, fett og protein
 • Mikro næringsstoffene: Vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioksidanter.

Og mye mer.. 

Det tar tid å lage innlegg som skal være faglig gode. Det vil derfor ikke bli publisert innlegg hver dag, og innimellom kommer det oppskrifter og andre innlegg. Jeg vil prøve å legg ut innlegg uten å veie ordene mine til perfeksjonisme, men de som kjenner meg vet at jeg ønsker kvalitet i det jeg driver med.. Håper dere forstår dette og er tålmodige 🙂 

219 tanker om “Mitt kosthold

 1. Kjempebra… Det blir spennende å lese bloggen din fremover. Jeg har litt vanskeligheter med å finne på noe å skrive om på min blogg også av samme grunn. Ikke umulig at den også vil forandre seg litt fremover. 🙂
  Er så enig med deg i at det er superviktig å være åpen for ny forskning, å ikke grave seg ned og stå fast ved gamle måter å gjøre ting på. Uten en gang å kunne argumentere ordentlig for hvorfor man mener det man mener 🙂

  Gleder meg til vi er ferdig med eksamen. Da har jeg masse kostholdsbøker som venter på å bli lest 🙂

  • Tror jeg skjønner hvem du hinter til med «uten en gang å kunne argumentere ordentlig for hvorfor man mener det man mener».. 😉 Hehe, det inspirerte meg til å gjøre noen forandringer, men det skremmer meg at sikkert flesteparten av folkene i klassen (og speielt andre folk utenfor) føler det er tryggere å stå ved statens anbefalinger enn å tørre å ta andre veier.. Jeg var der jo selv en lang periode, så jeg skjønner det!
   Blir godt å få unna eksamen ja, jeg gleder meg til å få den utlevert også, så kan man begynne hele prosessen. Har vist ikke lagt deg til på listen min over blogger, her har det skjedd en glipp, men gjør det nå:) klem:)

 2. Hehe ja jeg tror også at du skjønner hvem jeg sikter til. 🙂 Og ja det er skremmende når man vet at det er så mange statens anbefalinger ikke fungerer for, og at enkelte rett og slett blir syke av det. Jeg mener at alle som jobber med kosthold MÅ være åpen for at andre ting fungerer bedre for enkelte, og kunne veilede utifra at folk er forskjellige.

  Ja jeg gleder meg også til å komme i gang med oppgaven i morgen 🙂 Klem

 3. Tilbaketråkk: Bli sunn året 2011 | Blisunn

 4. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 5. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.