Omelett

For å lage en god omelett har jeg lært meg at det er tre svært viktige ingredienser:

  • Lav varme
  • God tid
  • Lokk på steikepanna

Ingredienser

Man kan variere ingrediensene i en omelett til det uendelige, men egg er nok det mest selvsagte. Her skisserer jeg det jeg brukte i denne omeletten.

  • 6 egg
  • krydder (salt og basilikum)
  • Skinke
  • Paprika
  • Rødløk
  • Brokkoli
  • Tomat
  • Hvitost

Fremgangsmåte

Det viktigste med en god omelett er fremgangsmåten

  • Bland sammen egg og krydder. Her kan du også ha i litt vann, melk eller fløte om du ønsker.
  • Kutt opp grønnsaker, kjøtt og ost (eller lag skiver av osten)
  • Ha en god smørklatt på steikepanna og sett den på svak varme.
  • Når smøret har smeltet har du i eggene, fyll på med grønnsaker, kjøtt og ost.
  • Ha på lokk!! Dersom steikepanna ikke har lokk kan man improvisere (se bildet under!)
  • TÅLMODIGHET
  • Vent til osten er smeltet helt og alt av eggene er stivnet.
  • Server omeletten med noen grønnsaker, en rømmedressing, salat eller spis den som den er 🙂
Bruk ekte meierismør og svak varme. På denne komfyren hadde jeg varmen på nr 3 av 6.

Jeg brukte et steikebrett til lokk, når jeg ikke hadde noe som passet til steikepanna. Funker veldig bra.
Fiks ferdig omelett. Servert med frisk agurk 🙂
Og omeletten smaker veldig godt dagen etter, så du kan lage omeletten kvelden før og ha den med i matpakken. Det kan da være lurt å brette omeletten så osten kommer i midten.

116 tanker om “Omelett

  1. Hei:) så fin blogg du har! Du holder koken etter Gympartner også ser jeg! Moro! Hvis du vil se bloggen min er du hjertelig velkommen! Mye oppskrifter etc der! 🙂 ha en fin dag! Hilsen Tirill 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.