Rehabilitering

Et realt slag i tryne! Hadde en 10 kg tung sekk på ryggen i forige uke, og klarte så vidt å komme meg opp en trapp fra første til andre etg. Ned igjen var igrunnen enda værre! Hva skjer da med alle de fjelltoppene jeg ønsker å bestige til sommeren? Hva med 3 – 4 dager i fjellheimen med oppakning? (Som Tafjordfjella og molladalen i 2010) Per i dag er dette bare drømmer.. Men også min beste motivasjon!! Jeg SKAL bli frisk nok, men da må jeg gå fra ord til handling, og jeg har ingen tid å miste!!!!

Mine motivasjonsbilder..

Hva feiler det meg?

Den som viste.. Legen sa det var anserinus tendinitt i november, har siden februar gått til fysioterapi, men ikke helt fått tak i hvilke «diagnose» hun har stilt, men det er smerter/ ubehag på innsida av et kne. Vanskelig/ ubehagelig å strekke ut kneet etter å ha brukt det. Også ligger det en «klump» på innsiden – litt bak kneet. Har i lang tid følt at jeg har gått et skritt frem og to tilbake med tanke på å bli bedre, noe jeg ser i sammenheng med at jeg fort blir for ivrig når jeg kjenner fremgang, samt ikke tar tøyning og rehabiliterings trening på alvor. Det er det slutt på! Det eneste fokuset mitt nå er å klare å gå på fjellet til sommeren! Jeg MÅ komme meg må en del topper som jeg har drømt om så lenge, jeg er jo en fjellgeit!!!

Min treningsplan

Per uke inneholder

  • 5 økter à 20 min rask gange + tøyning av muskulatur i bein (spesielt bakside lår og legg)
  • 3 økter à balanse og stabilitet for kne og ankel, samt lett styrketrening for muskulatur i lår og legg.
  • 1 time gange i ulent terreng – aller helst utenfor sti.
  • 45 min sykkel
  • 2 økter med styrketrening for overkropp + sete.

Etter tre uker vil jeg vurdere situasjon og fremgang, og deretter lage en ny plan. Jeg har fått klarsignal og tommelen opp fra min fysioterapeut, så jeg håper hun holder meg i ørene om jeg ikke gjør som jeg har sagt/ skrevet.

Slik ser treningsplanen min ut. Viktig med motiverende bilder!!

Henger selvsagt sammen med kalenderen over Paleo challenge..

 

105 tanker om “Rehabilitering

  1. Tilbaketråkk: Paleo matbilder | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.