Hjemmelaget knekkebrød

Nå er det veldig lenge siden sist jeg lagde knekkebrød, men i dag fikk jeg et infall og vips hadde jeg en haug med nystekte knekkebrød forran meg. Veldig enkelt, utrolig sunt og kjempe godt!! Her kommer oppskriften :)

Ingredienser:

2 dl grov sammalt mel (rug, hvete eller hva du ønsker)

2 dl havregryn

2 dl kruskkakli

2 d linfrø

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

2 ts salt

7 dl vann

Fremgangsmåte: Bland alt i en bakebolle til en jevn masse. Smør de utover 2 – 3 brett (kommer ann på tykkelsen) og lag noen «snitt» i de med en kniv eller pizzahjul så de er enkle å bryte opp til passe store ruter. Stekes i varmluft på 170 grader i ca. 45 – 60 min. Følg med, det varierer fra ovn til ovn og tykkelsen har også mye å si her.

Næringsinnhold pr. 100 g (Tallene i parentes viser næringsinnhold pr. 25 g. – dette var gjennomsnitt vekten av hvert knekkebrød jeg lagde)

- Energi: 207 kcal. (52 kcal)

- Karbohydrat: 10,2 g. (2,5 g.)

- Protein: 9,2 g. (2,3 g.)

- Fett: 14,4 g. (3,6 g.)

- Kostfiber: 8 g. (2 g.)

Vurdering: Knekkebrødene er proppfulle av sunne ingredienser, noe som vises igjen i næringsinnholdet. Mye sunt fett og rikt på kostfiber. Nyt :)

8 tanker om “Hjemmelaget knekkebrød

  1. Tilbaketråkk: Omelett « Bli sunn

    • Hei Martine. Dette er veldig sunt ja. Inneholder selvsagt energi, men dette er fra sunne kilder. Sunt fett, mye kostfiber og også en del proteiner. Det er nemmelig ikke slik at det inneholder lite energi for at det skal være sunt. Skal skrive et utfyllende innlegg om dette temaet. Følg med :)

  2. Disse «knekkebrødene» minner litt om Fru Natrud’s kavringer fra Namsos. Er det noen som husker dem?

    Både Rema, Domus og ICA førte disse kavringene, men nå er de viistnok ikke i produksjon lenger. Jeg brukte alltid ha det med meg på jobben og særlig hvis jeg var på reise.

    Da visste jeg at jeg hadde «skikkelig» og praktisk «nistpakke», som proviant på møter, konferanser etc. hvor de disker opp med altfor mange smørbrød og usunne «pøselunsjer» !!.

    Dersom noen har riktig oppskrift på fru Natrud’s kavringer så publiser dem gjerne her.

  3. Tilbaketråkk: Mine beste oppskrifter fra 2010 | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>