Denne har jeg prøvd meg på bare en gang før – og da med veldig suksess, så i dag har jeg tatt mål og bilder for å dele oppskriften med dere. Det tar litt tid – men er vel verdt alt sammen 😉
Moussakaen består av flere «deler». Jeg har skrevet de ned i den rekkefølgen jeg mener det er best å lage de, pga. koketid.
Alle ingrediensene:
AUBERGINE
Del auberginen i 1 cm. tykke skiver og stek de på en panne med smør. Strø på salt og legg de på en rist med tørkepapir til resten er klart. Da trekker litt av vannet ut og du slipper det i formen.
– 400 g. poteter
– 3 dl fløte
– En kinesisk hvitløk (eller vanlig dersom du ønsker det)
– Persille
– Salt og pepper
Skrell og del potetene i tynne skiver. Ha de i en kaserolle sammen med fløten, finhakket hvitløk, persille, salt og pepper og kok dette i ca. 5 min. Ta det av platen og la det stå til resten er ferdig.
– ca. 400 – 500 g. kjøttdeig
– 3/4 boks hermetiske tomater.
– 2 ss. tomatpure
– Løk
– Sjalottløki
– Salt og pepper
Stek kjøttdeigen og tilsett resten av ingrediensene mot slutten av steketiden. La dette småkoke i ca. 5 min.
SOPP
Del opp sjampingjong i skiver. Trengs ingen beghandling.
OST
Rasp eller bruk skiver av den osten du ønsker. Jeg bruker vanlig Norvegia.
Så.. ALT I EN FORM:
Begynn med kjøttsausen, deretter sopp og aubergine. Ha over potetene og fløtesausen som blir til overs. Strø ost på toppen. Stekes på 200°C i ca. 30 min (varierer fra ovn til ovn – følg med!)
Serveres med en deilig salat og god stemning 🙂
Som alt annet i en form faller det litt «i fra hverandre» når man skal forsyne seg. Uansett hvor forsiktig og fint man prøver å gjøre det. Derfor er ikke bildet så veldig bra, men maten var VELDIG god.
moussaka og lasange er noen av mine favoritt ovnsretter. det er jo bare innmari godt. jeg bruker å spise det med varme rundstykker og salat..mmm
That’s a smart answer to a difficult question.
Your thinking matches mine – great minds think alike!
Good to see real expertise on display. Your contribution is most welcome.
Boom shakalaka boom boom, problem solved.
Very valid, pithy, succinct, and on point. WD.
Well done to think of something like that
I could read a book about this without finding such real-world approaches!
No question this is the place to get this info, thanks y’all.
If you wrote an article about life we’d all reach enlightenment.
It’s great to read something that’s both enjoyable and provides pragmatisdc solutions.
What a great resource this text is.
How neat! Is it really this simple? You make it look easy.
Wow, your post makes mine look feeble. More power to you!
Damn, I wish I could think of something smart like that!
Umm, are you really just giving this info out for nothing?
That addresses several of my concerns actually.
Heck of a job there, it absolutely helps me out.
I reckon you are quite dead on with that.
Super jazzed about getting that know-how.
To think, I was confused a minute ago.
That’s not just the best answer. It’s the bestest answer!
AKAIK you’ve got the answer in one!
You’ve got it in one. Couldn’t have put it better.
BS low – rationality high! Really good answer!
That’s cleared my thoughts. Thanks for contributing.
I cannot tell a lie, that really helped.
BS low – rationality high! Really good answer!
Now I feel stupid. That’s cleared it up for me
I really wish there were more articles like this on the web.
I think you hit a bullseye there fellas!
Full of salient points. Don’t stop believing or writing!
I had no idea how to approach this before-now I’m locked and loaded.
You really found a way to make this whole process easier.
That’s a knowing answer to a difficult question
Wow, this is in every respect what I needed to know.
Ho ho, who woulda thunk it, right?
xtgvez
Normally I’m against killing but this article slaughtered my ignorance.
I’m shocked that I found this info so easily.
That’s a sharp way of thinking about it.
That’s cleared my thoughts. Thanks for contributing.
That’s a posting full of insight!
The genius store called, they’re running out of you.