Birkebeinerrennet 2011: FULLFØRT!

ENDELIG I MÅL!!!

54 km i strålende solskinn, nydelig føre og gode ski. Det kunne nok ikke blitt bedre forhold i mitt første birkebeinerrenn.

Om løpet

Opp klokken 04:35, trøtt i trynet og absolutt ikke mottakelig for frokost. Jeg pakket med meg godt med mat, med et håp om å få i meg litt mer før start. Bussen fra Lillehammer til Rena var avslappende og nervøs på samme tid. Vi var fremme 07:45, og to timer til start. Toalettbesøk, Testing av ski og matinntak var det viktigste som ble gjort på denne tiden. Klokken 09:45 gikk startskuddet!!! I ca. 5 km gikk jeg i kø før det begynte å løsne opp, og jeg kunne gå i mitt eget tempo. Jeg startet rolig og kontrollert og kilometerene raste forbi. For meg var ikke bakkene noe problem. Bakkene var slake og fine, jeg kunne lange ut i diagonalgang og jeg koste meg stort sett hele tiden! Flatt og slakt nedover derimot ble min største utfordring. Her rant alle jeg hadde gått forbi i oppoverbakkene forbi meg, og jeg passerte ikke flere enn at jeg kan telle de på en hånd. Veldig frustrerende! Jeg ville til tider skylde på skiene, men ser i ettertid at jeg må ta dette på min kappe – jeg er for svak!! Etter ca 30 km ble jeg tatt igjen av min sporty veninne, Iselin, som startet 30 min bak meg. Dette gav meg uante krefter, og tempoet steg noen hakk. Den ekstra energien forsvant derimot fort igjen når vi kom til midtfjell. Her i fra og helt inn var det "lette partier" med flatt og slakt nedover. Birkebeinerrennet er ikke over før man er i mål!!!! Ved pasering på Sjusjøen (42 km) trodde jeg at det aller meste var gjort. Men det viste seg at det var akkurat dette partiet som ble det aller tøffeste. Ned i kjelleren noen turer for mer energi og vilje, jeg kom i mål på 5 timer og 52 min. Og ble møtt av en nydelig aftenposten journalist, min veninne Yasmin (Tusen takk Yasmin!!) 🙂

Alt i alt var det en veldig fin opplevelse! 

Mat og drikke underveis: Vann fra og med 20. minutt, og helt ut. 1-2 glass med saft fra den 3. drikkestasjonen og helt ut. Hjemmelaget energibarer på hver drikkestasjon. Dette fungerte veldig bra! Gikk ikke tom for energi, og fikk ikke noe trøbbel med magen. Energibarene kommer det oppskrift på til uken. På slutten var det hardt å få i seg energi, men jeg tvang meg selv til å spise noen biter, for å orke sisteresten. Jeg tror dette hadde skjedd uansett hvilke sjokolade eller matvare jeg hadde "fristet med". 

Fakta og Puls

Distanse: 54 km

Tidsbruk: 5 t. 52 min.

Energi forbrent:  3464 kcal.

Gjennomsnitt puls: 158 bpm.

Maks puls: 171 bpm.

Gjennomsnitt fart: 7,8 km/t

Bilder

Fornøyd?

Tja.. Fornøyd med å ha fullført, og komt i mål på under 6 timer. Men ikke fornøyd med min egen form. Jeg startet i samme pulje som Anniken Huitfeldt og gikk i mål 6 min før. Det kan godt hende at hun trener en del, men jeg tror helt ærlig at jeg legger ned noen flere treningstimer enn henne i løpet av en uke, måned og året. Det er derfor svært kjedelig å se at jeg ikke er bedre enn dette. Derfor er det litt blandet følelser nå etter rennet. Tanker om det er verdt å trene så mye slår meg, og om jeg noen gang blir så god som jeg selv ønsker. Må jeg trene mer? Må jeg trene annerledes? Kanskje jeg har for høye krav til meg selv? Jeg vet ikke.. Jeg kom ihvertfall i mål, denne gangen.. 

Søskenduellen

Duellen mellom meg og min bror ble desverre ikke noe av. Min bror har slitt med en vond rygg over lengre tid og bestemte seg derfor å ikke utsette ryggen for denne belastningen. Jeg støtter han fullt i dette, siden helsen tross alt er en del viktigere enn et birkebeinerrenn. 

311 tanker om “Birkebeinerrennet 2011: FULLFØRT!

  1. Jeg leser med stolthet! Hurra for deg, fantastisk! Og jeg har skjønt at man ikke skal kjimse av damer på over 40… De har så mange treningstimer totalt sett bak seg, at de klarer mye!

    Hipp hipp hurra!

    • Nei, skal nok ikke kjimse av damer over 40.. Men det er da likevel litt frustrerende! Prøver å legge det bak meg, å være stolt over det jeg faktisk har gjort:) Takk for oppløftende ord!:)

  2. Gratulerer, vær stolt over å ha gjennomført et så stort løp! Å ikke innfri egne forventninger er ingen god følelse, men husk at mange jenter setter altfor høye krav til seg selv… Du er i alle fall et godt og sunt forbilde for mange jenter, stå på:-)

  3. Gratulerer med å ha fullført! Jeg gikk Halvbirken i år igjen, men må si at det gir mersmak, så kanskje jeg også kaster med på Birken til neste år 🙂

  4. Tilbaketråkk: Hvilken frokost holder lengst? | Blisunn

  5. Tilbaketråkk: Bli sunn året 2011 | Blisunn

  6. Tilbaketråkk: Birkebeinerrennet 2012 | Blisunn

  7. hmm, yah, stumbled on their website a while back. But thought since it was in America, didn’t check it out further. Will go look at it again.But we did go to a silkscreen factory at Paya Lebar on Saturday and we got good vibes about Mr Tan and his super retro print shop (no computers)! Of course, I forgot to bring the design (*duh*), otherwise the t-shirts would be done by this Friday. So this is another possibility…fingers crossed.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.