Birken energibarer

Jeg gir ikke slipp på birkebeinerrennet helt ennå. Jeg tenkte å gi dere oppskriften på noen veldig gode energibarer som jeg brukte under birkebeinerrennet 2011. Jeg tror oppskriften er akkurat slik jeg gjorde det, men du kan alltids gjøre justeringer slik du ønsker det for å få smak og konsistens etter dine behov. 

Energibunn

 • 50 g. Hasselnøtter
 • 50 g. Mandler
 • 4 ss. Kvernet kokosmasse.
 • 1 ss. Kakaopulver
 • 1 ts. Vaniljepulver
 • 1 ss. Sukker
 • 6 stk. Dadler
 • 45 g. Rosiner
 • 5 ss. Kokosolje
 • 2 ss. Kakaosmør
 • 1 ss. Cashewnøttsmør

Fremgangsmåte:

Kvern hasselnøtter, mandler og kokosmasse i en blender, kjøkkenmaskin eller lignende. Jeg blendet alle tre hver for seg. Bland dette sammen med kakao, vanilje og sukker i en bolle. Blend deretter dadler, rosiner, smeltet kokosolje og kakaosmør og cashewnøttsmør til en myk blanding. Bland deretter alt sammen, og juster med mer olje eller mer av det tørre etter behov. Trykk massen ut i en form. Jeg brukte en brødform, noe som passet veldig bra med mengden. 

Sjokolade på toppen

 • 16 ss. smeltet Kokosolje
 • 7 ss. smeltet Kakaosmør 
 • 6 ss. Kakaopulver
 • 2 ss. Melis 
 • 1 stor ss. Vaniljepulver
 • 1 ts Yaconpulver
 • 1 ts. Lucuma
 • Litt salt
 • 4 ss. Fløte

Fremgangsmåte: 

Smelt kokosolje og kakaosmør og mål opp etter det er smeltet. Sikt alt det tørre så unngår du klumper i sjokoladen. Rør til slutt inn fløten. Dersom fløten er veldig kald vil sjokoladen stive fort. Kan derfor være lurt å sette den i romtemperatur en stund før du tilsetter den i sjokoladen. 

Hell sjokoladen på toppen av energibunnen. Jeg brukte ikke all sjokoladen, siden dette var en stor porsjon. Lag noen gode sjokoladebiter med rosiner og hakkede nøtter av resten, da har du også "fruktnøtt" om du ønsker. 

1:Energibunn i brødform. 2: Sjokoladen: Det tørre siktes i kokos- og kakaofettet.

1:En stor energibar. 2: Fruktnøtt av sjokoladerester, tørket frukt og nøtter.

1:Energibar 2: Energibar i biter. Enkelt å få i seg i farta. 

Birken energibar smaker nydelig! 🙂

Slik ser det ut etter at jeg har kokkelert på kjøkkenet. Litt oppvask!

85 tanker om “Birken energibarer

 1. Go var dei ivertfall 🙂

  Leita faktisk igjennom kjøleskapet i dag i håp om at du hadde glemt å ta med boksen med sjokoladen i 🙂

  • Cashewnøttsmør er laget av cashewnøtter som er kvernet til det blir mykt og «smøraktig». Jeg kjøpte mitt på helsekost, men det kan også bestilles fra Amazon og Iherb. Det er nok ikke nødvendig i barene, men gjør at det hele henger litt bedre sammen, pluss at det gir en god smak. Prøv deg frem uten, jeg vil tro det går fint, viss ikke kan du tilsette litt mer kvernet dadler som også binder det hele godt sammen. Prøv!! 🙂

 2. Dette så virkelig godt ut. Må prøve. Regner med at du satte den i kjøleskapet for avkjøling etter at sjokoladen hadde stivnet på toppen av energideigen? Eller lar du den bare avkjøle på benken før du skjærer den opp?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.