Bokhvetepannekaker

Bokhvetemel

Bokhvete er ingen kornsort. Det er frøene fra en plante i syrefamilien – Fagopyrum esculentum – som opprinnelig kommer fra Sibir. Bokhvetemel er helt uten gluten. Navnet kommer av at frøene ligner små bøkenøtter, og i gamle kokebøker vil du finne betegnelsen bøghvete. Man finner bokhvete både som gryn og malt til mel. Det kan brukes til grøt, erstatning for ris, til pannekaker, andre kaker, i pai og mye mer. Bokhvetemel hever ikke særlig bra alene. 

Næringsinnhold pr 100 g. bokhvetemel:

 • Energi: 354 kcal. 
 • Karbohydrat: 76, 1 g. 
 • Protein: 6,6 g. 
 • Fett: 2 g. 
 • Natrium: 1 mg. 
 • Jern: 2,1 mg
 • Kalium: 200 mg.

Kilde. 

Bokhvetepannekaker

Inspirert av Sunthjerte. 

 • 4 Egg
 • 2 ss. Tyrkisk yoghurt
 • 1 dl Surmelk
 • 4 ss. Smeltet smør
 • 3 ts. Sukrinmelis
 • 1 ts. Kanel
 • 1 ts. Kardemomme
 • 1 ts. natron
 • Litt salt
 • 5 ss. Bokhvetemel
 • Litt vann

Bland sammen alle ingrediensene og la røren stå noen minutter. Juster til ønsket konsistens med vann og bokhvetemel. Stekes på en middels varm panne. Her kan du selvsagt variere smakene ved å droppe de ulike krydderene og tilsette det du liker. Smaker veldig godt med min hjemmelagde vaniljeyoghurt og varme bær. 

Det kommer flere bilder og varianter av disse pannekakene etter hvert. 

170 tanker om “Bokhvetepannekaker

 1. Har såvidt hørt om det før, og eg trudde det var en meltype. Kjekt å lese litt fakta pluss mattips:) Supert at det e glutenfritt! Men kor får man kjøpt det? Og pris?

  • Jeg kjøpte mitt på helsekost, men kan også kjøpes på Amazon og iHerb, søk da på «Buckwheat» så finner du det. Jeg skal bestille en pakke snart, så skal jeg legge ut evt. tips om dette senere! Usikker på pris..

  • Jeg har ikke regnet ut næringsinnholder pr pannekakke «skikkelig» men det er nok mellom 150 – 200 kcal pr. pannekake vil jeg tro! Merk at dette bare er ca!!

 2. Heisan Ann- Kristin. Dei pannekakene såg deilige ut. Skal printe ut oppskrifta og teste dei ut en dag. Forsett med den flotte blogginga. Blir så inspirert av alle dei gode oppskriftene dine:) na nam

  God helg til deg!

  Klemmer

  • Så kjekt å høre Kristin:-) Pannekakene var nydelige, vi skal faktisk ha dei til kos i kveld.. Gleder meg veldig:-) Ha ei riktig god helg du også. Varme klemmer tilbake 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.