Hei, her kommer et nytt gjeste innlegg med eksempel på hvordan man kan bruke kjøttkraft. I tidligere innlegg har jeg skrevet om hvorfor vi bør spise kjøttkraft, og hvordan det lages.
Kjøttkraft har en lang historie i det fleste tradisjonelle kulturer, for de som er intressert i mer av historien og de gode ernæringsmessige egenskapene kan jeg anbefale artiklene Broth is Beautiful, Why Broth is Beautiful og Stock fra The Weston A.Price Foundation. Det finnes også mange måter å lage kjøttkraft, for mer inspirasjon vil jeg anbefale blogpostene Ox Feet Broth, Miso Soup, and Other Soups og Bone Broth Revisited; and Pumpkin Soup fra den engelske bloggen perfecthealthdiet.com.
Etter som jeg har lest om kjøttkraft har jeg kommet over en rekke ordtak, her er noen av det jeg synes var gode:
Troubles are easier to take with soup than without. (Yiddish) Drink a glass of wine after your soup and you steal a ruble from the doctor. (Russian) Headaches need soup. (Sicilian) Good broth will resurrect the dead (South American). Of soup and love, the first is best. (English, Spanish, Portuguese, etc…) Too many Cooks spoil the broth Indeed, stock is everything in cooking. Without it, nothing can be done. – EscoffierI dette innlegget vil jeg vise et forslag på hvordan man kan bruke kjøttkraft i hverdagen. Middagen jeg lager her er koteletter med kålrotstappe, kokte gulrøtter, søtpotet. Oppskriften på kålrotstappe fant jeg på matprat. Den enste forandringer jeg gjorde var å bruke kjøttkraft i stedet for vann.
Når kålroten var ferdig kokt tømte jeg kjøttkraften over i en beholder. Som man kan se av bildet under tok jeg også litt av den varme kraften over i en kopp som jeg drakk mens jeg laget resten av middagen. Kjøttkraften hadde nå fått litt smak fra kålroten og det smakte som en mellomting mellom suppe og te. Godt var det ihvertfall.
Kotelettene stekte jeg i en stekepanne. ca 3-5 min på hver side på litt over middels varme. Når alle kotelettene var ferdigstekt tømte jeg kjøttkraften opp i stekepannen for å lage en kraftfyll sjy. Når kraften hadde kokt ca 30 sekunder tømte jeg sjyen over i en skål som vist på bildet under.
Til slutt ser dere det ferdige måltidet på bildet under. Sjyen gjorde måltidet mer saftig og gav det en litt mer fyldig smak.
Et fremtidig eksperiment er å lag en kraftfull brun saus fra sjyen. Noen som har noen gode forslag? Jeg har testet litt med å bruke potetmel, fløtet og eggeplommer. Men har ikke kommet frem til en saus jeg synes er helt perfekt enda. En utfordring er å få sausen passe tykk uten å bruke usunne jevninger som hvetemel.
HURRA! Endelig noen flere som deler min lidenskap for kjøttkraft og gelatin! DET er supermat, det:-)
Takk for en hyggelig kommentar 🙂 det er dessverre ikke så mange som er klar over de gode egenskapene til ekte kjøttkraft og gelatin.
Jeg liker skogsbærgelè oppskriften din! Den skal jeg teste en dag
Har du forsøkt med Johannesbrødkjernemel? Det bruker jeg når jeg skal tykne sauser eller bitte litt i supper. Rør ut litt i kaldt vann og hell oppi væsken. 🙂
Takk for tipset. Skal kjøpe det neste gang jeg er innom en helsekost butikk
I wanted to spend a minute to thank you for this.
I can’t believe you’re not playing with me–that was so helpful.
Reading posts like this make surfing such a pleasure
Great insight! That’s the answer we’ve been looking for.
Economies are in dire straits, but I can count on this!
Fell out of bed feeling down. This has brightened my day!
An intelligent answer – no BS – which makes a pleasant change
Thinking like that is really impressive
I told my grandmother how you helped. She said, «bake them a cake!»
A wonderful job. Super helpful information.
Superior thinking demonstrated above. Thanks!
It’s a joy to find someone who can think like that
Short, sweet, to the point, FREE-exactly as information should be!
I can’t hear anything over the sound of how awesome this article is.
Thanks for your thoughts. It’s helped me a lot.
Your’s is the intelligent approach to this issue.
Oh yeah, fabulous stuff there you!
I love reading these articles because they’re short but informative.
I don’t know who you wrote this for but you helped a brother out.
Articles like this just make me want to visit your website even more.
This is a really intelligent way to answer the question.
That’s an inventive answer to an interesting question
An answer from an expert! Thanks for contributing.
Always the best content from these prodigious writers.
I feel satisfied after reading that one.
That’s not just logic. That’s really sensible.
Until I found this I thought I’d have to spend the day inside.
Smack-dab what I was looking for-ty!
Your post has moved the debate forward. Thanks for sharing!
Superb information here, ol’e chap; keep burning the midnight oil.
I’m grateful you made the post. It’s cleared the air for me.
I really couldn’t ask for more from this article.
Sharp thinking! Thanks for the answer.
Frankly I think that’s absolutely good stuff.
I’m not quite sure how to say this; you made it extremely easy for me!
Surprising to think of something like that
Heck of a job there, it absolutely helps me out.
Thanks for being on point and on target!
If not for your writing this topic could be very convoluted and oblique.
Nothing I could say would give you undue credit for this story.
What a neat article. I had no inkling.
My hat is off to your astute command over this topic-bravo!
Good points all around. Truly appreciated.
Thinking like that is really amazing
It’s spooky how clever some ppl are. Thanks!
Tilbaketråkk: Oppdatering på kjøttkraft | Blisunn
Reputation Signal Typically the fastest application to diagnose hidden customers about website and is never down!
You’ve really captured all the essentials in this subject area, haven’t you?
Ah yes, nicely put, everyone.