Omelett

Lunsjen min blir svært ofte en omelett. Dette er raskt å lage, kjempe godt og ikke minst sunt! Det finnes mange variasjons muligheter, og som regel har man «noe» man kan putte i omeletten. Jeg har en grunnoppskrift som jeg alltid følger..

Grunnoppskrift omelett

Ingredienser: 2 egg, en liten skvett med skummet melk, litt salt og pepper.

Fremgangsmåte: Bland alt sammen og hell det i en middels varm stekepanne (En liten stekepanne!). Sett på lokk og la det stå til det stivner.

Variasjons muligheter: Her kan man putte i alt av grønnsaker, jeg liker spesielt godt: purre/ vårløk, løk, sopp, tomat, gulrot og persille. Man kan også ha i ost, skinke, pølse, cottage cheese eller magerost (som på bildet). Magerosten gjør omeletten veldig saftig og god. Prøv!

Dagens omelett

Omeletten brettes her i to og serveres med ruccola og hjemmebakt knekkebrød med plantemargarin på. Mmm 🙂

Næringsinnhold i grunnoppskrift (2 medium egg, 0,3 dl skummet melk):

– Energi: 170 kcal

– Karbohydrat: 3 g.

– Protein: 15 g.

– Fett: 11 g.

102 tanker om “Omelett

  1. Tilbaketråkk: Verdens egg-dag! | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.