Proteindebatt

Under innlegget om fiskekaker har det «oppstått» en liten diskusjon om hvor mye proteiner vi trenger i kostholdet vårt. Stine, Ole og jeg har kommentert dette. Fitnessbloggen har i dag kommentert argumentene som har kommet frem og skribenten på fitnessbloggen, Robert Eilertsen, konkluderer med følgende «Konklusjonen vil etter mitt skjønn være at proteinbehovet er avhengig av konteksten (hvem er du – hva vil du oppnå – og hvilken pris er du villig til å betale).»

Jeg synes det er moro å være med på å skape en faglig god debatt om temaet. Dersom du har synspunkter, så kom gjerne med innspill under..

164 tanker om “Proteindebatt

  1. Hei igjen! (Jeg vet ikke hvor jeg skal stille generelle spørsmål, så jeg plotter de inn under dine innlegg selvom det ikke har noe med innlegget ditt å gjøre). Uansett så lyder mitt spørsmål slik:
    Jeg er en fattig student som er flink til å spise sunt. Jeg og kjæresten min prioriterer å spise masse kylling, egg, fisk og grønnsaker og andre sunne mat ingridienser. Men noen ganger så hender det vi tar raskt en suppe til middag, og da er det posesuppe (Tomatsuppe, blomkålsuppe, aspargissuppe osv). Er dette UTROLIG usunt hvis man ikke tenker på næringsinnholdet, men kalorier? Kan vi spise en suppepose uten at vi skal ha dårlig samvittighet. Understreker at vi spiser sundt ellers men er ikke alltid pengene strekker til å da tyr vi til en slik «posesuppe»
    Håper på svar:)

  2. Det er viktig å ikke overanalysere. Er dere toppidrettsutøvere, eller er dere vanlig levende, som er tildels opptatt av kosthold. Får dere i dere nok riktig næring; altså godt protein-inntak, mye umettede fettsyrer (mettet også, spesielt hvis dere trener), konsentrer karbohydratene på der det er næring å hente (frukt og spesielt grønnsaker), er det selvfølgelig greit å spise den posesuppa 1 gang i uka.

    Spiser dere denne tomatsuppa, pluss kebab, ferdigmat o.l, sier det seg selv at konsekvensene blir større.

    Ikke overanalyser. Du taper ikke et kilo med muskelmasse ved å spise en posesuppe 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.