Seikaker

I dag lagde jeg hjemmelaget fiskekaker og resultatet ble både sunt og godt! Latterlig enkelt er det også 🙂 Kan sikkert bruke annen fisketype dersom du ønsker det.

Oppskrift..

– 625 g. seifilet (jeg bruker first price sin, billig og bra!)

– 1 Egg

– 1/2 purre.

– 1 – 2 gulrot

– Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Tin seifileten og kjør den i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Bland inn egg, raspet gulrot, finhakket purre, salt og pepper. Form til kaker og stek på middels høy varme med smør i pannen. Jeg fikk 10 kaker av denne oppskriften. Enkelt å ha i frysen til en lunsj eller middag i farta.

Næringsinnhold i hele oppskriften (verdiene i parentes er pr. kake, ca. 60 g)

– Energi: 570 kcal. (60 kcal.)

– Karbohydrat: 10 g. (1 g.)

– Protein: 109 g. (10,9 g.)

– Fett: 8 g. (0,8 g.)

113 tanker om “Seikaker

  1. Det så jo bare fantastisk godt ut 😀 Dette måååå prøves!! Og så mye protein 😀

    Du, jeg bare lurte på en ting.
    Hva synes du om dette?
    Prosentvis fordeling: 41.4% 4.7% 44.5% 22.1%
    Det er karbs, tilsatt sukker, proteiner og fett.

    Dette er en annen dag:
    29.3% 1.9% 46% 23.6%

    Dette er en annen dag:
    37.5% 2% 46% 15.4%

    Jeg synes liksom de 2 første der, ligger så høyt oppe på fett? Eller, ja, jeg vet ikke. Eller er det bare mye fett i forhold til karb-inntaket?

    • Jeg tror det er lurt å bruke plommen også, for å få best mulig binding. Hvorfor ønsker du ikke å bruke plommen?? Jeg brukte faktisk bare salt og pepper, og sammen med purreløk og gulrot ble det kjempe god smak på de 🙂 Men her kan du jo finne ut hva du liker selv.

  2. Tilbaketråkk: Proteindebatt | Blisunn

  3. Tilbaketråkk: Spørsmål og svar om inntak av protein | Fitnessbloggen

Legg igjen en kommentar til lavetra Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.