Taco lunsj

Hvem har sagt at taco bare er helgekos? I dag ble det tacosalat til lunsj. Veldig godt og ikke minst sunt!!

Ingredienser:

 • Karbonadedeig
 • Tacokrydder, selvsagt hjemmelaget.
 • Salatblader, agurk, mais
 • Hjemmelaget tomatsalsa
 • Rømme (her kan man godt bruke kesam om man har tilgjengelig)

Fremgangsmåte: Dette sier seg nok selv. Stek karbonadedeigen og blande i krydder og litt vann. Blande i hop salaten og ha over kjøtt og rømme. Tomatsalsaen bestod av grovhakkede tomater, basilikum, salt, pepper, olivenolje og hvitløk. Mmm 🙂

50 tanker om “Taco lunsj

 1. Dette så virkelig godt ut 🙂

  Jeg har et spørsmål når det gjelder cottage chees. Hvor mye Cottage chees «kan» man spise hver dag? Jeg pleier å spise 2 spiser skjeer som mellomåltid og 2 spiseskjeer til kveld. Blander cottage chees med en 1/2 eple og 1/2 banan samt kanel. Er dette mye hvis man vil ned i vekt?
  Er det bedre om jeg bytter det ut med 2 knekkebrød til lunsj og 2 knekkebrød til kveld?
  Leser bloggen din hver dag 🙂 Masse inspirasjon

  • Hei Thea. Hvor mye cottage cheese man kan spise for dag er et litt vanskelig spørsmål, da dette kommer ann på hva du spiser ellers i løpet av dagen. Et «måltid» som du beskriver over (2 ss. CC, 1/2 eple, 1/2 banan) inneholder ca. 112 kcal. 15 g. Karbohydrater, 7,1 g. protein og 2,4 g. fett. Energiinnholdet er ganske lite altså. Til sammenligning med knekkebrød (her: 2 stk rugsprø + 6 skiver kokt skinke) som gir 163 kcal, 13 g. karbohydrat, 18 g. protein og 4 g. fett. (her kan du også pynte med agurk, tomat og paprika uten at dette gir særlig mye mer energi) Dette er begge måltider som egner seg som mellommåltid og evt. kvelds, men dersom du har trent før vil jeg anbefale noe mer energi. Alt dette avhenger selvsagt av ditt kosthold ellers på dagen, og også på din vekt, aktivitetsnivå osv. For å komme tilbake til spørsmålet ditt; Du kan fint spise måltidet beskrevet over to ganger om dagen om du vil, eller du kan variere det med andre for å ikke gå lei 🙂 Håper du fikk svar på noe av det du lurte på. Lykke til og takk for at du leser bloggen min!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.