7,5 sukkerbiter i en boks vanilje kesam

Vanilje kesam inneholder 5 % sukker. Dette utgjør altså 5 g. sukker pr. 100 g. vanilje kesam. Et beger inneholder ca. 300 g. vanilje kesam, altså 15 g. sukker. Siden en sukkerbite veier ca. 2 g. vil dette tilsvare 7,5 sukkerbiter pr. beger. Jeg er (var) stor fan av vanilje kesam, helt til jeg begynte å regne på dette. Jeg synes 7,5 sukkerbiter er ganske mye – spesielt når man egentlig spiser dette i god tro om at dette er sunt. Jeg har spist vanilje kesam helt fram til i dag.. Nå er jeg på jakt etter en fullverdig erstatter for dette produktet, og da roper jeg på hjelp fra dere. Har dere et godt tips til en god erstatter for vanilje kesamen? Har prøvd yoghurt naturell, sukrinmelis og vaniljepulver men det funket ikke helt, ønsker meg noe bedre..


Hysterisk? I fare for å virke hysterisk ønsker jeg å påpeke at dette handler om å finne det perfekte kostholdet for meg. Jeg ønsker da å utelukke mest mulig sukker fra kostholdet. Sukkeret i vanilje kesam er en ting jeg har «ignorert» fordi dette produktet har vært viktig for meg. Nå ønsker jeg en erstatter for også dette – for å optimalisere kostholdet og helsen min.

Her er noen av mine tidligere innlegg om vanilje kesam..

118 tanker om “7,5 sukkerbiter i en boks vanilje kesam

 1. Det er kun trangsynte folk som ser noen som har et anderledes kosthold enn seg selv og tenker «hysterisk!». Det eneste rette er å gjøre det som stemmer for egen kropp, så keep it up 🙂

  Forresten, gjelder dette sukkerinnholdet også for mager vanilje kesam? Det er jo så godt, så det må det være noe muffens 😛

 2. Du kan jo prøve vanlig kesam blanda med vanilje eller vaniljeproteinpulver(«,) Det må jo funke… Blir jo samme gode tjukke konsistensen!

 3. Har søkt litt rundt uten å egentlig finne noe bedre..

  I noen tilfeller kan det kanskje være en mulighet å benytte q-meirier sin skyr med vanilje smak, men dette produktet har akkurat det samme problemet som tine mager Kesam, nemlig at det også har fjernet alt det sunne fettet!

  La også merke til at Tines mager Kesam Vanilje har like mye sukker..

 4. overasskende….bra du informerer om slike ting.blir ofte til at en tar litt ekstra av matvarer når en tror det er sunt hehe. men hva med vanlig mager kesam???er det sukker i den også?
  elsker bloggen din, du har ikke hysteriske vaner, men fantastisk og inspirerende…bruker oppskrifter og tips fra deg ukentlig:)

  • Ble faktisk litt overrasket selv, når jeg så hvor mye sukker det faktisk var i en boks.. Det er i kesamen med vanilje smak, både den helfete og den magre det er tilsatt sukker i. Ikke de som er nøytrale» på smak. Takk for det Jeanette, det varmer 🙂

 5. Tilbaketråkk: Smoothie lunsj | Blisunn

 6. Tilbaketråkk: Meieriprodukter | Blisunn

 7. Tilbaketråkk: Hjemmelaget vaniljeyoghurt | Blisunn

 8. Tilbaketråkk: Skjult sukkerbombe | Blisunn

 9. Kesam orginal
  Sukrin Melis
  Økologisk vaniljepulver.
  Bland det samme etter smak og la det stå litt i kjøleskapet og godgjøre seg! 😀

 10. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.