Julegavetips

En krukke med godterikuler tror jeg faller i smak hos de aller fleste. Jeg har fryst ned to krukker som er klar for et nytt julehjem. Farlig å ha de stående i kjøleskapet, så det er like greit å få de i fryseren før det ikke er mer igjen.. Oppskriften har jeg lagt ut tidligere, men kommer igjen under bildet.
Godterikuler:

70 g. Dadler

55 g. Aprikoser

1 ss. Kokosolje

40 g. Mandler

40 g. Hasselnøtter

2 ss. Kokos

2 store ss. Kakao

2 ts. vaniljesukker (evt. vaniljepulver og annen søtning)

Litt salt

Pynt: kakaopulver, smeltet sjokolade (70 % kakao), kokos og/eller pistasjnøtter. Her er det bare opp til fantasi og smaksløker!!

Slik gjør du..

Mal mandlene og hasselnøttene. Kjør dadler, aprikos og kokosolje på full guffe i en kjøkkenmaskin eller lignende. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett malte nøtter og den seige massen fra dadlene. Bland alt til du har en klissete klump. Trill kuler og sett de i kjøleskapet for avkjøling. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Dypp kulene i sjokoladen og sett de igjen til avkjøling i kjøleskapet.

Næringsinnholdet kan du se her.

104 tanker om “Julegavetips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.