Fysen

Jada, selv om jeg er svært opptatt av et sunt kosthold og riktig næring blir også jeg fysen på noe godt innimellom. Det går lenge mellom hver gang jeg kaster meg uhemmet over noe, klarer som regel å begrense meg. Tenkte dere skulle få et lite innblikk i hva jeg tyr til når søtsuget blir for stort, og jeg bare må gi etter.. For man kan gjøre «skaden» litt mindre ved å velge de tingene som er litt sunnere enn sukkerbomben i smågodthyllen. (Forslagene mine er ikke sukkerfrie altså, men jeg mener de er et litt sunnere alternativ enn f.eks tradisjonell melkesjokolade) Som alt annet søtt og godt gjelder det å begrense mengden med disse produktene også! Ikke minst – har du prøvd å drikke et glass kaldt vann når søtsuget melder seg? Det funker faktisk ganske ofte!!

Marsipan; 50 % mandler, fra Odense..

Næringsinnhold i denne marsipanskiven (12 g.)

– Energi: 54 kcal.

– Karbohydrat: 5,4 g.

– Protein: 1 g.

– Fett: 3 g.

Marsipan kan også lages selv, men dette er da litt mer tidkrevende.

70 % Kokesjokolade..

Næringsinnhold i to biter kokesjokolade (ca. 10 g.):

– Energi: 58 kcal.

– Karbohydrat: 3,4 g.

– Protein: 0,6 g.

– Fett: 4,6 g.

Inneholder antioksidanter og flavonoider.

Tørkede aprikoser..

Næringsinnhold i 4 stk. tørkede aprikoser:

– Energi: 48 kcal.

– Karbohydrat: 8,7 g.

– Protein: 1 g.

– Fett: 0,1 g.

Inneholder mye vitamin A og jern. Også rike på kostfiber. Er kjempegode som «helgesnacks» med litt smeltet sjokolade på.

Ubehandlede nøtter..

Mandler, cashew-, pistasj- og paranøtterer noen av mine favoritter.

Næringsinnhold i en neve mandler (ca. 25 g.):

– Energi: 175 kcal.

– Karbohydrat: 1,7 g.

– Protein: 5,3 g.

– Fett: 13,9 g.

Inneholder mye sunne fettsyrer, kostfiber, vitamin E og magnesium. Naturlig lite karbohydrater og bidrar derfor med stabilt blodsukker.

Les mer om mandler her.

Les mer om ubehandlede nøtter i min nøtteguide.

206 tanker om “Fysen

  1. Utrolig gode tips! Jeg viste ikke at det var så «lite» kcal i mørk kokesjokolade og aprikoser. Da vet jeg i hvertfall at jeg kan unne meg deg når søtsuget er på det værste:)

  2. Eg blei òg overraska over det lave karboinnholdet i aprikos og kokesjokolade gitt! Har forresten høyrt at når ein blir søtsugen er det fordi ein har fått i seg for lite fett, trur du det kan stemme frøken soon-to-be ernæringsfysiolog? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.