Pizzabunn, toast eller bare en brødskive

Denne oppskriften er inspirert av Caroline. Noen av ingrediensene er byttet ut til hva jeg hadde i skuffer og skap, og også med tanke på næringsinnhold. Er ikke helt fornøyd ennå – men den er mye bedre enn den orginale varianten som hovedsakelig består av mel og karbohydrater. Kommer tilbake med en optimal oppskrift når den er klar. I mellomtiden kan denne brukes til pizzabunn, toast eller bare en brødskive?

Bland sammen:

  • 4 Egg
  • 2 ss. Oliven olje eller kokosolje
  • 2 ss. Fløte
  • 1 ts. Bakepulver
  • 2 ts. Jbkm – johannesbrødkjernemel – et «bindemiddel».
  • 4 ss Toros glutenfrie melblanding (Denne er ikke optimal – men det eneste jeg hadde for hånden, skal finne en optimal erstatter!)
  • ca. 50 g. revet hvitost.

Ha alt utover et stekebrett med bakepapir. Stekingen er litt forskjellig – alt etter hva du skal bruke «brødet» til.

«Brød»: Stek det på 200 C i ca. 15 min, til det er gyllent.

Pizza: Stek det på 200 C i 5 – 10 min til det bare er litt gyllent, ta det så ut og legg ønsket fyll på. Etterstek til toppingen er ferdig.

Næringsinnhold i hele oppskriften:

– Energi: 833 kcal.

– Karbohydrat: 21 g. (10 %)

– Protein: 38 g. (18 %)

– Fett: 66 g. (71 %)

169 tanker om “Pizzabunn, toast eller bare en brødskive

  1. Lurte på om du hadde noen tips til meg. Har lagt om til lavkarbo, noe som ser ut til å gjøre magen fornøyd, da jeg har slitt med mye magetrøbbel. Et lite problem jeg nå har er at jeg ikke får i meg nok karbohydrater. Jeg ligger på rundt 7-10 gram om dagen og merker at dette ikke er nok for å klare å ha energi til trening. Men siden jeg ikke ønsker å spise gluten og frukt pga da trøbler magen, så syntes jeg det er vanskelig å øke inntaket. Spiser bær, men det utgjør ikke nok. Noen tips? Legg gjerne ut flere dagsmenyer, de inspirerer!!! 🙂

  2. Tilbaketråkk: Fredags pizza | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.