Fredags pizza

Laget lignende pizzadeig en gang tidligere, men i dag ble det bare sunne ingredienser og smaken ble enda bedre!

Pizzabunn:

  • 4 egg
  • 2 ss olje
  • 2 ss fløte
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts Jbkm
  • 4 ss. mandelmel
  • 50 g. revet hvitost. 

Bland alle ingrediensene sammen og hell det ut over en stekeplate med bakepapir. Stekes på 200°C i ca 10 – 15 min. Ta ut pizzabunnen og ha over ønsket fyll. Etterstekes i 10-15min. 

Tomatsaus (denne porsjonen holder til to pizzaer):

  • En boks hermetisk hakkede tomater
  • En liten boks tomatpure
  • Litt oliven olje
  • En kinesisk hvitløk
  • En god bundt hakket persille
  • Salt, pepper og paprika krydder

La dette småkoke mens du gjør resten av forberedelsene til pizzaen. Til lengre den koker – til bedre blir den 😉 Jeg hadde også litt rømme over tomatsausen når den var kommet på pizzaen (se bilde). 

Nydelig fyll (dette er også en stor porsjon – men vi liker MYE fyll på pizzaen):

  • En kjøttdeigsnabb
  • En pakke smårettbacon fra gilde
  • Sopp
  • 1/2 løk
  • Mye ost

Stek kjøttdeig, bacon, sopp og løk på en stekepanne før du legger det på pizzaen. 

Serveres med rømme og ruccola, NAM! 🙂 

164 tanker om “Fredags pizza

  1. Mmmm! Så nydelig ut!!:o) Når blir vi invitert på pizza igjen da?? Hihi.;o) Fredag, og ikke spist middag enda…småsulten nå,så dette fristet veldig!!

  2. Så godt ut! Hvordan ble bunnen? Ble den sprø? Ser mange benytter mandelmel i pizzabunnen, men blir det ikke litt mandel/marsipan-smak?

    • Bunnen blir ganske tynn. Litt sprø i kantene, men ikke så veldig sprø under nei.. Jeg synes ikke bunnen smaker så mye, men sammen med fyllet blir det en nydelig kombinasjon! Har vært litt «skeptisk» til mandelmel tidligere – fordi jeg ikke har likt konsistens og smak, men dette var mye mye bedre – veldig godt faktisk 🙂 Prøv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.