Pyramideintervaller

Jeg er blitt litt nerd når det kommer til fine pulskurver. Kan sitte å se på og studere de lenge.. Bare for å klappe meg selv på skulderen fordi jeg faktisk gjennomførte, og fordi det motiverer meg til å gjøre flere slike effektive treningsøkter.

I dag hadde jeg «pyramideintervaller», og slik så den ut:

10 min oppvarming – 3 min – 1 min pause – 4 min – 2 min pause – 5 min – 2 min pause – 4 min – 1 min pause – 3 min – 15 min nedjogging.

De første 10 – 12 min er klokken litt ute å kjører.

Total treningstid: 50 min.

Energi forbrent: ca. 500 kcal.

Følelse etter trening: Hærlig sliten – en perfekt effektiv økt!

110 tanker om “Pyramideintervaller

  • Det kommer nok litt ann på hvilke funksjoner klokken har. Om du kan laste opp registrert trening på dataen. Jeg er veldig glad i min Polar RS400 🙂 Liker slike kurver!!

  • Hei Maria.
   Ved pyramideintervaller vil lengde på arbeidsperiodar og pause øke og minke fra drag til drag. Som her har eg hatt arbeidsperiodar på 3 min – 4 min – 5 min – 4 min – 3 min, dersom du setter dette opp i søyler så ser du at dette blir ein «pyramide». Pausane var også litt variasjon på, alt etter lengden på arbeidsperiodene. I arbeidsperiodene er intensiteten modetar – svært høy, mens i pausene er den svært lav eller hvile.
   Jeg trener stort sett hver dag – også i helgene, men varierer mellom rolige treningsøkter og harde treningsøkter. Jeg kunne selv blitt mye flinkere på å hvile en dag eller to innimellom. I helgene er det ofte mye aktivitet som jeg synes er kjempe gøy. Toppturer på ski, en dag i bakken på telemark, lange skiturer osv.

 1. Tilbaketråkk: URL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.