Kokosmuffins

Inspirert av Linn ble det noe søt etter middag i dag. Riktignok ble jeg litt skuffet over smak og konsistens, men mamma og Kjetil likte de, så derfor deler jeg oppskriften med dere. Smak selv! 🙂

Oppskrift:

– 3 egg.

– 2 ss. Sukrin

– 1 ss. Agavesirup (kan bruke sukrin i stedet om du vil!)

– 4 ss. smeltet smør

– 4 ss. fløte

– 4 toppede ss. kokosmel

– 1 ts. bakepulver

– noen dråper vaniljeessens.

Tips: Dersom du ikke har kokosmel, kan du male vanlig kokosmasse. Beregn da ca dobbelt så mye kokosmasse, og mål opp etter at den er ferdig malt, slik at du får nok.

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukrin til eggedosis, tilsett resten av ingrediensene og rør det til en glatt masse. Stekes i ovnene på 200 °C i ca. 20 – 25 min. Denne røren gav 5 store muffins. Kan også pyntes med sukrinmelis.

Næringsinnhold pr. muffins:

– Energi: 278 kcal.

– Karbohydrat: 7,6 g. (11 %)

– Protein: 5,2 g. (7 %)

– Fett: 25 g. (80%)

55 tanker om “Kokosmuffins

 1. Jeg laget noen helt utrolig gode muffins i helgen, disse kan virkelig anbefales:
  2 egg
  4 ss fløte
  2-3 ss sukrin
  3-4 ss cocosa extra virgin (den med kokossmak) smeltes i vannbad
  30 g kokosmel
  30 g malte mandler (mal selv, blir bedre sluttresultat)
  1,5 ss kakao
  1 ts bakepulver

  Skill først plomme og hvitte og pisk hitten stiv i egen bolle. I en annen bolle blander man sammen eggeplommer, fløte, cocosa som er smeltet i vannbad og sukrin. Bland deretter inn mandel og kokosmel samt kakao og bakepulver. Spe ut med fløte og/eller vann dersom røren blir for tykk. Vend til slutt inn den stivpiskede eggehvitten. Jeg fikk 10 «vanlige» muffins av dette.
  Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-30 min.

 2. Hei og godt nytt år:)
  Har noen spørsmål som jeg lurer på
  1. Jeg er student i Danmark og når jeg har vært hjemme i Norge så har jeg ikke trent på treningsstudio fordi jeg ikke er medlem. Vanligvis trener jeg 5 ganger i uken, men i julen har det kun vært turgåing, ski i bakken og litt langrenn i «familie» tempo. Det har også blitt mye usunn mat. Jeg begynte i går med treningen igjen og merket at jeg ble ganske kvalm etter treningen. Trente også i dag og jeg fikk samme følsen. Lurer derfor på om det er en vanlig reaksjon at man kan bli litt kvalm etter en periode borte fra treningen pluss at jeg nå har gått tilbake til min sunne hverdag.
  2. Jeg er litt usikker på hva som er bra å spise etter en kondisjonstrening. Det står alltid at man skal spise proteiner osv for å få en bedre restitusjon og bygge muskler. Men er det ikke litt anderledes de dagene hvor jeg ikke trener styrke i det hele tatt? Eller kan jeg spise det samme? Pleier å spise 4 ss med cottagecheez og en halv banan, eller yoghurt med havregryn. Høres det greit ut?

  Dette ble et langt innleg, men håper på svar alikevell 🙂 Ønsker deg en fin kveld.

  • Hei Thea og riktig godt nyttår! Håper du har kost deg i julen! Jeg skal prøve å svare på spørsmålene dine så godt jeg kan..
   1. Dette blir nok litt «synsing» fra min side, men skal skrive det jeg tenker om saken. Når man har vært borte fra sitt sunne hverdagsliv (altså levd litt usunt en stund) tror jeg det er ganske normalt å bruke et par dager eller kanskje til og med en uke for å «komme tilbake».. Mitt råd er å ta det litt rolig når du føler deg uvell, dersom dette ikke forsvinner bør du kanskje få sjekket det opp hos en lege.
   2. Først av alt må jeg presisere at jeg her gir deg råd etter hva «staten anbefaler». Jeg har den siste tiden forsøkt med et kosthold litt utenom dette, men siden jeg ikke kan nok om dette ennå velger jeg å gi deg «gamle råd». Håper du skjønner at dette ikke nødvendigvis er dårlige råd, men det strider litt i mot det jeg nå «holder meg til». (litt vanskelig forklart, men jeg håper du skjønner!) 4 ss. cottagecheese og en halv banan gir 133 kcal, 9,6 g. karbohydrater, 13 g. protein og 4 g. fett. Etter en trening synes jeg dette er litt lite. Viktigheten av et større måltid raskt (innen to timer) blir da enda viktigere! Hva med å ta hele bananen etter kondisjonstreningen? Da øker du karbohydratinnholdet noe (pluss 8 g. karbohydrater og 37 kcal), som er viktig for å fylle opp glykogenlagrene. Proteiner er også viktig, men 13 g. er nok her. Det er helt riktig at proteiner er spesielt viktig etter en økt med styrke trening, og faktisk også før slik at kroppen har aminosyrer i blodet lett tilgjengelig.

   Håper dette hjalp deg litt ihvertfall 🙂

 3. Tusen hjertelig takk for svar:) Jeg skal absolutt ikke slanke meg, men er en småspiser. Men en hel banan burde vel egentlig ikke være noe problem:)
  Har et spørsmål til.
  Jeg trener en intervall økt på mølla ganske ofte. Høres denne grei ut?
  Oppvarming 15 minutter. Deretter 20 sek løpe(13 km/h og med 2 % motstand) og 10 sek pause. Dette gjør jeg i 25 minutter. Er det en fin intervall økt?:)

  • Det hørest ut som en god økt for meg, men jeg har ikke nok kunnskap til å gi deg noe bedre svar enn det. Skal fortsette på kurs på NIH til våren, så senere dette året kan jeg nok gi deg et bedre svar:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.