Seeding: Søre Ål runden

FØR RENNET

Overraskende rolig, har i flere dager tenkt på dette som en "søndagstur", men flere og flere signaler sier meg at dette ikke er "bare bare". Det fikk jeg merke ganske fort etter at startnummeret var kommet på brystet. Men jeg var veldig klar for å komme igang.. 

Testing av smøresone. Min bror Ole Morten og Kjetil. 

Hjemmelaget energisjokolade. Startnummer, tidtakerbrikke (Seriøse greier!!), masse plaster, talkum og sportstape. 

Kjetil, Ole Morten og meg. Skia er ferdigsmurt, testet og nå er startnummeret på plass! 

LØPET

Startet knallhardt (mye oppover og hardt terreng, tempo ble tilpasset deretter). De første 15 km var en kamp mot skia, pulsen, melkesyren og tåken. Etter dette lettet det litt, og med unntak av et fall som gjorde meg litt skjelven var det 15 gode kilometer. Her fikk jeg også hyggelig selskap på veien, noe som gjorde ferden gjennom skogen mye lettere. Underveis var det to drikkestasjoner og to matstasjoner. Jeg klarte meg veldig fint med vann i camelbacken, litt saft på drikkestasjonene og min egen hjemmelagde energisjokolade. 

Den siste mila var mildt sagt milelang! Det var svært vanskjelig smøreforhold, så klabber og glepptak ble mer og mer gjeldende, dette gikk mye ut over armene og den puslete armstyrken min. 

MÅLGANG

Fantastisk, god følelese å komme over målstreken. Litt mindre hyggelig var at jeg (og et hyggelig følge) var sistemann i løypene.. Men vel gjennomført – det var faksitk veldig mange som måtte bryte! 

FAKTA

Distande: 42 km. 

Forventet tidsbruk: 4 timer.

Pulskurve: (Klikk på bildet for større) 

Faktisk tidsbruk: 4 t. 20 min. 

Gjennomsnitt puls: 163

Maksimal puls: 180 

Energi forbrent: 2703 kcal.

I ETTERKANT

Mørkeblå, betente gnagesår og en verkende kropp til tross, klarer jeg ikke annet enn å være fornøyd med meg selv. "Sistemann støtt" er en tittel på en bok jeg kjenner meg veldig igjen i, og i går var intet unntak. Jeg har mange gruner (unnskuldninger) for hvorfor jeg ikke klarte min forventet tidsbruk, men til syvende og sist handler det om at jeg ikke er i god nok form til å forvente den tidsbruken på en slik hard løype, med slike forhold. Jeg har i hvertfall fått en god gjenomkjøring til birkebeinerrennet som er om tre uker, samt sikret meg et litt bedre utgangspunkt for starten. 

KONKLUSJON: 

42 km var knallhardt – Jeg gruer meg til Birkebeinerrennet (56 km)!! 

 

 

209 tanker om “Seeding: Søre Ål runden

  1. Tilbaketråkk: Birkebeinerrennet om 1 UKE!! | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.