Gourmetmiddag av Elg

Elg smaker nydelig! Litt viltsmak, men ikke like kraftig som hjort for de som kjenner til det bedre. Her er hvordan vi tilberedte vår gourmetmiddag. 

Elgekjøttet

 • Fine stykker av elgkjøtt
 • Ekte meierismør
 • Ruccolasalat
 • Salt og pepper

Skjær opp elgkjøttet som vist på bilde 1, slik at du har et rektangel å jobbe med. Bruk en ostehøvel å skjær tykke skiver med smør. Legg dette over kjøttstykket. Ha på godt med ruccola. Rull kjøttet som om det skulle være en kanelbolledeig. Sett i tannpirkere (uten smak) og del de i passelig tykke skiver. Klar for steking.

Stek i en varm panne på begge sider til det får en stekeskorpe. Ta de så av pannen og la de hvile litt. Legg de tilbake i en lunken panne under lokk, og la de gjøre seg ferdige i noen miutter på svak varme. 

Fløtegratinert søtpotet

 • Søtpotet, knoller eller vanlige poteter
 • Fløte
 • Hvitløk
 • Ost

Vi brukte to typer brasilianske søtpotet og en knollrot vi ikke kjenner til (kjøpt på en innvandrer butikk – de viste heller ikke hva det var, jeg lurer på om det kan være Taro?) Skrell og vask potetene og skjær de i skiver. Ha de i en kaserolle og dekk de med fløte. Tilsett også et finhakket hvitløkfedd for mer smak. Kokes i noen minutter. Ha de i en ildfast form og dekk det hele med ost. Stekes i ovnene på 200°C i ca. 20 min. 

Saus

 • Sopp, gjerne flere typer.
 • Jacobs utvalgte, peppersaus.
 • Fløte

Skjær sopp i skiver. Veldig godt med flere typer sopp. Stek det på pannen i smør eller kokosolje. Ha soppen og en pakke med jacobs utvalgte peppersaus i en kasserolle og la det småkoke. Spe på med fløte til du får ønsket konsistens og smak. 

 

Serveres med kokte grønnsaker og stekt løk. Mmmm.. 😀 

94 tanker om “Gourmetmiddag av Elg

 1. Hei! Likte bloggen din, fristet med mye god mat;)
  Vil også informere deg om at det heter ikke invandrer butikk. Men heller utenlandsk butikk, det er litt penere og si med mindre man er en rasist 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.