En god start på dagen

Dette var en deilig, smakfull og myk start på dagen. Akkurat slik jeg liker det. Fargerikt og nydelig 🙂 Frokost 29. Mars 2011: Inspirert av min blåbær- og hasselnøtt smoothie. 

Ingredienser:

 • Pisket kremfløte
 • Tyrkisk yoghurt
 • Evt. sukrin og vaniljepulver.
 • Hasselnøtter
 • Blåbær
 • Avokado
 • Banan
 • Egg
 • Mango

Fremgangsmåte: 

Pisk kremfløte og bland dette sammen med tyrkisk yoghurt. Tilsett sukrin og vaniljepulver dersom du ønsker det. 

Kjør hasselnøtter, blåbær, avokado, banan og egg i en blender til en tykk masse. 

Del mangoen i biter, og server alt sammen i en skål.  Ønsker dere en nydelig tirsdag!! 🙂

Næringsinnhold (ca!!):

 • Energi: 490 kcal.
 • Karbohydrat: 20 g. (16 %)
 • Protein: 10 g. (9 %)
 • Fett: 40 g. (74 %)

 

58 tanker om “En god start på dagen

  • Nei, for meg er dette en ypperlig frokost! God fordeling mellom næringsstoffene, sunne ingredienser og nydelig smak:-) holdt meg mett i litt over 4 timer!!

 1. Litt urelatert spørsmål. Men, er kun bokhvetemel å få kjøpt i helsekostbutikker og på nett? Jeg var innom Kiwi i dag og der selger de noe som heter Jyttemjøl, og jeg ser at det også er glutenfritt og inneholder bokhvete, men er det det samme som bokhvetemel?:)

  • Jeg tror jyttemel er en blanding av flere typer «mel», men det er helt glutenfritt dette også. Se påinnholdslisten på pakken, så finner du ut hva jyttemelet inneholder. Bokhvetemel er bare bokhvete, ikke noe blanding av flere sorter.. Jeg har ikke noe erfaring med jyttemelet, beklager.

 2. åh, det så HERLIG ut! Jeg blir inspirert 🙂

  Jeg har fulgt bloggen din en stund og mener å huske du har skrevet om hvordan du baserer kostholdet ditt… Har du link eller noe? 🙂 I det siste har jeg nemlig blitt mer bevisst selv på hva som faktisk er i maten vi kjøper og kutter ut det meste av kornprodukter, gluten og sukker og fokuserer heller på ren mat, frukt og grønt. Mener du driver med noe av det samme? 🙂

  • Hei Jenny! Så hyggelig å høre at du blir inspirert!!
   Jeg har skrevet om kostholdet mitt tidligere, Også under dette innlegget om forberedelser til Birkebeinerrennet nevner jeg mine kilder til makronæringsstoffene.
   Jeg jobber fortsatt med en artikkel som begrunner mine påstander om å kutte ut korn fra kostholdet. Dette blir ikke prioritert for tiden, så det tar litt tid før det kommer – men den er altså på vei!
   Håper du fikk svar på det du lurte på, bare spør igjen 🙂

 3. Takker for svar! 🙂 Gleder meg til artikkel! Jeg vet selv at jeg fungerer bedre uten korn og da er det jo interessant å se hva du mener..

 4. Tilbaketråkk: Nydelig påske frokost | Blisunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.