Sjokoladekuler

Det ble ikke bilde av dagens matpakke da dette ble helt glemt i morgenrushet. Jeg tok derimot bilder av sjokoladekulene jeg serverte til mine kollegaer i lunsjpausen. Disse laget jeg på ca 45 min i går kveld, og pyntet i dag tidlig. Jeg tok ikke eksakte mål, men ingrediensene var som følger: 

  • Mandler
  • Hasselnøtter
  • Valnøtter
  • Dadler
  • Kokosolje med smak
  • Kakaopulver (rått)
  • Vaniljepulver
  • Lucuma (kan sløyfes)
  • Yacon pulver (kan sløyfes)

Fremgangsmåte: 

Kjør nøtter og mandler i en blender, kjøkkenmaskin eller lignende til det er malt. Mos dadler sammen med kokosoljen til en seig masse (her må du kanskje jobbe litt for å få alt til å blendes – dersom du bruker en blender). Bland alt til en seig masse og trill kuler. Legg kulene i kjøleskapet til de er stivnet litt. På bildene har jeg pyntet med melis og kakaopulver. 

Kommentar: 

Jeg mener kulene blir bedre med å bare bruke mandler. Det er dette jeg har gjort tidligere, og de får da en mørkere og mer intens smak (mindre nøttesmak). De ble uansett tatt godt i mot av kollegaene mine på Fluorlux. 🙂

Har laget lignende kuler tidligere. Se oppskrift på "verdens beste sjokoladekuler" og en mer "på slumpen" oppskrift. 

Les også om ingrediensene jeg bruker til sjokolade"baking". 

159 tanker om “Sjokoladekuler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.