Personlig trener online

For litt over to uker siden valgte jeg å melde meg inn hos gympartner.no for å få en personlig trener online. Første skritt var å fylle ut litt informasjon om meg selv om min treningsbakgrunn, for at gympartner kunne lage et opplegg som passet for meg. Jeg ble kort tid etter registrering, kontaktet av min personlige trener, Tirill via mail. 

Hvorfor ønsker jeg en personlig trener? 

Jeg ønsker å bli sterkere og få mer ut av hver eneste treningsøkt jeg gjennomfører, og jeg ønsker å ha noen å rådføre meg med i denne sammenheng. Jeg har selv ikke kunnskapen som trengs pr. i dag til å sette opp et fullverdig program for styrketrening. Det var i hovedsak dette jeg ønsket hjelp til.Jeg synes også det er interessant å se hvordan en personlig trener jobber, på grunn av at jeg selv tar utdannelsen for å bli personlig trener.

 

 

 

Hvorfor gympartner? 

Jeg oppdaget gympartner via Line Marion sin blogg. Line Marion er grunnleggeren av gympartner.no. De er rimelige, kort bindingstid og jeg oppfatter de som profesjonelle.

Jeg ønsker i første omgang å ha personlig trener via gympartmer for tre måneder. 1. juni er jeg selv ferdig med treningsveileder kurset på NIH og håper da å kunne ha nok kunnskap til å "følge meg opp selv". Det er mulig dette blir for vanskelig og at jeg fortsetter med en personlig trener, dette får jeg se ann etter hvert. 

Min personlige trener, Tirill

Selv om det bare har gått to uker føler jeg at jeg har fått stor utbytte av å ha en personlig trener. Selv vet jeg ikke hvor mye det er "vanlig" å skrive til sin trener, eller diskutere saker og ting, men jeg er altså (etter min mening) svært aktiv på dette området. Jeg liker å høre andres synspunkter, diskutere ulike temaer og lære mer om trening, kosthold og kosttilskudd. 

Mine dokumenter: Ved å logge inn på gympartner sine sider får jeg tilgang til "mine dokumenter". Her har Tirill lagt ut treningsdagbok, treningsplan og styrkeprogram. Styrkeprogrammet ble tatt i bruk raskt, og dette ble veldig bra (mer om dette under) Treningsdagboken og treningsplanen fungerte ikke så bra for meg. Jeg har derfor ikke brukt dette da jeg synes dette var for tungvindt (forslag om forbedring er omtalt under)

Styrkeprogram: Har et veldig bra styrkeprogram for hele kroppen. Her er det tre øvelser for benmuskulatur, to for mage, tre for rygg og tre for bryst og armer. Gympartner bruker ExorLive til å sette opp treningsprogram med. Dette gir en svært oversiktlig og god plan. Her finner jeg bilder av øvelsen, hvilke muskler som trenes, oppsett på serier og repetisjoner og en utfyllende beskrivelse av øvelsen. 

Jeg liker å ha ting organisert enkelt og motiverende. Jeg trenger også å ha "eigerskap" til planer og oppsett for at jeg skal gjennomføre programmet som er satt opp. Derfor ble det litt klipping og liming og oppsett av tabeller før jeg kom frem til et resultat jeg er veldig godt fornøyd med. Jeg har nå alltid med meg en mappe med disse papritene på trening. Her ser jeg enkelt hvilke øvelser som skal gjennomføres og hvor mye vekt jeg hadde sist. Så prøver jeg å gjøre det litt tyngre og litt bedre neste gang 😉 

Kosthold: Jeg har ikke noe spesiell kostholdsplan. Dette kan jeg få om jeg ønsker, men jeg liker å spise etter mine behov og min matlyst og føler jeg kan styre dette bra selv. Jeg er også redd for at ved å få et oppsett på ulike måltider og matinntak kan det lett bli for mye fokus på dette, noe som kan bli uheldig i lengden. Jeg velger derfor å ikke nytte meg av denne tjenesten. 

Jeg er derimot veldig glad for at Tirill er så interessert i Kosthold, tilskudd og næringsstoffer at vi kan diskutere ulike aspekter ved et kosthold. Vi har nå en pågående dialog om jeg bør ta noen tilskudd av vitaminer og mineraler på grunn av plagsomme krampetrekninger. Jeg føler selv at dette er et lite "nederlag" at jeg som snart ferdig utdannet ernæringsfysiolog ikke klarer å få i meg nok av de viktige næringsstoffene via maten jeg spiser, men må nytte meg av kosttilskudd. Jeg ønsker også å innta mest mulig "vanlig mat", og i beste tilfelle ta tilskudd i form av supermat og lignende "naturlige produkter". Jeg tar pr. i dag Magnesium, kalsium og vitamin D. Dette startet jeg med tre uker før birkebeinerrennet for å prøve å forebygge kramper på dette rennet. Jeg tror derimot ikke at jeg har behov for kalsiumtilskuddet, siden jeg får i meg svært mye melkeprodukter, fisk og brokkoli.

Min rapport: Hver uke rapporterer jeg til min personlige trener om min treningsuke. Her fører jeg opp om jeg har trent styrke eller kondisjon og antall minutter. Her er også felt for midjemål, vekt, motivasjon, resultater og et kommentarfelt nederst. Jeg har til nå gjennomført to uker med to styrkeøkter i hver. Uken hvor jeg hadde både fotballkamp og birkebeinerrennet ble det ikke styrketrening – dette fikk jeg full støtte fra min personlige trener til. 

Forbedringspotensiale: Jeg mener det burde vært en kommentarfelt bak hver treningsøkt, slik at man kan skrive mer utfyllende om treningene. Slik det er i dag krysser man ut om man har trent styrke eller kondisjon og antall minutter. Kommentarfeltet kommer helt til slutt. Når man er på fotballtrening i 90 min, betyr det ikke at alle disse 90 min er kondisjonstrening (og det er ikke styrketrening!) Jeg vil kalle dette "idrettsspesifikk trening", noe som kanskje burde gå and å krysse av for på lik linje med styrke og kondisjon. Personlig mener jeg at denne rapporten kunne vært bedre i sin helhet. Jeg kunne tenke meg at denne rapporten også kunne fungert som en treningsdagbok, eller at treningsdagboken var en annen elektronisk funksjon, som også personlig trener hadde innsyn i. Her kunne man da hatt sitt treningsprogram, ført opp serier, repetisjoner og antall kilo, samt annen trening og aktivitet. Treningsdagboken burde være mulig å printe ut eller laste ned.

Mail: Jeg sender mye mail til Tirill, som gir meg gode og raske svar. Det er veldig godt å vite at man når som helst kan sende en mail og få råd og til treningen eller kosthold. Jeg har også fått et godt tips om å bruke "reimer/bånd" rundt håndleddet når jeg trener styrketrening. Dette fordi jeg har den siste tiden hatt vonde håndledd (sittet for mye på data!!!). Dette har jeg testet ut i dag – og det fungerte veldig bra. 

Jeg kan allerede nå se progresjon i min tabell (som jeg har laget selv) hvor jeg fører inn repetisjoner, vekt og serier for hver øvelse. Jeg gleder meg til fortsettelsen 🙂

Kommer med flere oppdateringer om min styrketrening og om tjenesten fra Gympartner etter hvert. 

Husk at dette er min erfaring med online personlig trener så langt og tjenesten hos Gympartner, dersom du har andre erfaringer eller tips må du gjerne komme med det i kommentarfeltet.

44 tanker om “Personlig trener online

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.