Makspulstest

Etter 3 uker uten noe kondisjonstrening, ble min første økt en makspulstest på sykkel. Med en dyktig "soon to be treningsveileder" som pushet meg gjennom testen kom jeg ut med en makspuls på 183. Mest sannsynlig har jeg mulighet for å presse meg noe mer, så her legger man ofte på noen slag. Jeg endte derfor opp med en makspuls på ca. 185. Etter dette ble det gjennomført noen intervalldrag, med ulik arbeidsperioder – jeg gjennomførte 2 x 4min på ca 90 % av makspuls, og 10 x 15 sek på ca 90 % av makspuls. Dette var mildt sagt en tøff økt for meg, men samtidig veldig veldig deilig å komme igang igjen! (Takk for motivasjon Nina, og alle andre på kurset!!) Mer om kurset senere i dag..

Pulskurven under makspulstesten. Min makspuls på 185 bpm.

Pulsen under 2 x 4 min intervaller (brukte litt tid på å komme opp i puls på den første intervaller på grunn av for dårlig oppvarming)

Pulsen under 10 x 15 sek intervaller. Her var det kun 15 sek pause, noe som førte til at pulsen ikke kom ned mellom intervalldragene.

Eksamen for treningsvelederkurset er 1 juni, etter det håper jeg å komme igang å praktisere noe av det jeg har lært. Dersom noen ønsker en makspulstest, kan jeg altså tilby dette 🙂 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.