Hjemmelaget majones

Endelig fikk jeg det til. Ikke det at det var så vanskelig, men de to første forsøkene har vært misslykket, så det tok litt tid før jeg forsøkte for tredje gang. Men alle gode ting er tre – så nå blir det ikke mer kjøpt majones på oss. Husker ikke hvor jeg har funnet oppskriften, men Familiemat.no har en lignende oppskrift og en flott video som viser hvor enkelt det kan være. Det er bare å sette i gang!!!

Oppskrift

2 eggeplommer

2 ss. vann

2 ts. senep

2 ts. (hvitvins)eddik

salt og pepper etter ønske

2 dl. olje (jeg brukte kokosolje)

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene untatt oljen. Miks det sammen med en stavmikser. Hell så oljen i litt etter litt og bland det godt sammen. NB! Alle ingrediensene må være romtempererte. La eggene stå ute over natten eller lengre før du lager majonesen. Jeg tror dette er en av grunnene til at majonesen min tidligere har blir misslykket. 

Jeg har tidligere prøvd med olivenolje, men synes ikke dette ble noe godt. Kokosoljen derimot gav ikke noe smak. Jeg skal også prøve å bytte ut litt eddik med sitronsaft, da jeg ikke liker eddik smaken noe særlig.. 

61 tanker om “Hjemmelaget majones

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.