Kjøtt og soppgryte med brokkolimos

En nydelig middag, med smak av høst. Inneholder masse grønnsaker og kan nok også kalles "Lavkarbo" for de som ønsker det 🙂 

Dette brukte jeg:

  • 500 g. kjøttdeig (av svin og storfe)
  • Masse sopp (kantareller og sjampinjong)
  • Fersk basilikum
  • 1/2 løk
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • Smør 
  • Fløte
  • Rømme
  • Salt, pepper og annet krydder
  • En liten blomkål
  • nesten en hel brokkoli
  • Avokado

Kjøttdeig og soppgryte

Stek soppen til den er gyllen. Tilsett løk og hvitløk på slutten av steketiden. Legg soppen til sides og stek kjøttdeigen. Bland sammen kjøttdeigen, soppblandingen, basilikum, en god ss. rømme og en svett fløte i pannen og la det surre en stund. Smak til med salt, pepper og annet krydder. 

Brokkolimos

Kok blomkål og brokkoli. Hell av vannet og tilsett en god klatt med smør og en avokado. Mos dette med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt, pepper og annet krydder. 

En nydelig høstmiddag:) Ble også en del rester så både jeg og Kjetil har til lunsj.. 

164 tanker om “Kjøtt og soppgryte med brokkolimos

  1. Så lurt det var med avocado i mosen. 🙂
    Mmm! Skal teste dette. Det frister så mye med en rett med sopp i for tiden. Deilig høstmat! Så fint å spise litt etter sesongen. Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.