Kakaosmoothie

Litt variasjon fra bringebærsmoothie, har det blitt noen kakaosmoothie – eller sjokoladesmoothie om du vil – til frokost de siste dagene! Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på bringebærsmoothie, da jeg liker konsistensen på denne veldig godt – luftig og myk 🙂 Akkurat sånn en smoothie skal være etter min mening. 

Ingredienser (til to personer)

 • 4 rå egg (Det smaker ikke egg i det hele tatt, eggene gir smoothien bedre næringsverdi og en luftig konsistens!)
 • 1/2 avokado
 • Fryst banan (nesten en hel)
 • 2 store ts kakaopulver (helt vanlig kakaopulver brukte jeg)
 • litt melk (jeg brukte melk rett fra kua – ikke fra kartong)
 • evt. sukrin og vaniljepulver etter smak (jeg bruker det en sjelden gang, men det er ikke nødvendig)

Bland alle ingrediensene i en blender og kjør på full guffe. Serveres med pisket krem. Jeg bruker ca 1/2 dl til to personer. 

Næringsinnhold per person:

 • Energi: 397 kcal
 • Karbohydrat: 12 g. (14 %)
 • Protein: 20 g. (20 %)
 • Fett: 30 g.(66 %)

153 tanker om “Kakaosmoothie

 1. Kom over bloggen din ved en tilfeldighet og syntes du virket så kjent! Etter litt mer lesing kjente jeg deg jo igjen fra skolen (PTkurs på NIH) 😀
  Likte bloggen din kjempegodt og har lagt den under favoritter – her fikk jeg både inspirasjon til mat og en positiv overraskelse over hva du har fått til og «driver med»- utrolig kult! 🙂
  Masse lykke til på eksamen søndag/mandag, snart HELT ferdige nå!! 😀

  Therese (hun kjempelange 🙂 )

  • Hei Therese! Så moro at du fant bloggen min sånn da, Skal ha meg en rundtur inn på din, i en pause i eksamenslesingen:) Huff.. det nærmer seg, og jeg er veldig glad for det, men også veldig nervøs – er du klar?? Takk for det:) Håper det blir ennå mer å «finne på» etter PT eksamen er i boks og man kan tenke klart igjen! Mulighetene er mange!! Lykke til med eksamen du også, skal følge med deg på bloggen:)

 2. Så kjekt at du har mulighet til å bruke melk som ikke er varmebehandla. Ang rå melk, vil jeg anbefale deg å bare bruke plommen – da rå eggehvite inneholder en del enzymhemmere.

  Ha en fin søndag!

 3. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.